Košarka

Jolly izjednačio, teška ozljeda Gambiraže

Ivana Jurica • četvrtak, 30.04.2009.
Jolly izjednačio, teška ozljeda Gambiraže
Foto: Martina Japundžić

Odličnom obranom tijekom cijele utakmice košarkašice Jolly JBS-a Šibenik ostvarile su pobjedu (70:52) na domaćem parketu čime su izjednačile rezultat na 1:1 u finalnoj seriji domaćeg prvenstva. U posljednjoj četvrtini težu ozljedu zaradila je gostujuća igračica Martina Gambiraža...

Jolly JBS Šibenik – Gospić CO 70:52 (17:15, 16:5, 18:9, 19:23)

Šibenik, dvorana na Baldekinu, gledatelja 250

Suci: Dragan Medan (Dubrovnik), Josip Radojković (Split) i Ivan Paić (Zabok)

Jolly JBS Šibenik: Jurčević 23, Čakić, Erak, Lokas 3, Raguž 11, Jinks 7, Mišura, I. Zubak, Jurić 11, Periša, Ivanković 6, Terglav – Tratsiak 9, trener: Stipe Bralić.

Gospić CO: Ivezić 10, A. Došen, D. Došen, Gambiraža 6, M. Zubak, Jelavić 3, A. Vrsaljko, Luketić, M. Vrsaljko 13, Augustine 10, Thomas 10, trener: Vlado Brkljačić.

Da će to biti njezina večer domaća kapetanica Ivana Jurčević pokazala je već na početku susreta. Tricom je domaćine dovela u vodstvo. Gospićanke su se držale na početku, koševima Thomas i Ivezić. Jedini put vodile su u osmoj minuti nakon koša Marije Vrsaljko. S dvije trice Raguž i Jurčević Jolly ponovno vodi, ali na prvi predah odlazi se sa samo plus dva (17:15).

Ozljeda Gambiraže

U 34. minuti utakmice tešku ozljedu zadobila je Zadranka u gospićkom dresu, Martina Gambiraža. Prilikom pada došlo je do ozljede koljena, a o čemu se konkretno radi pojasnio nam je Željko Kardum, fizioterapeut Jollya koji je prvi pružio pomoć ozlijeđenoj igračici: "Najbitnije je bilo pružiti prvu pomoć jer je došlo do savijanja noge, odnosno rotacije tijela u odnosu na stopalu od 180°, tako da je patela pobjegla iz svog ležišta. Kad se napravila repozicija patele, bolovi su se smirili. Najvažnije to bilo imobilizirati. Sad nam preostaje čekati, te za dan–dva napraviti magnetsku rezonancu."

U prve tri minute druge četvrtine i jedna i druga ekipa ne uspijevaju postići koš. Domaće su se tada ipak trgle i serijom koševa došle do 11 koševa prednosti (26:15). Prve poene u toj četvrtini Gospić postiže tek u 16. minuti i to s linije slobodnih bacanja. Odlična domaća obrana rezultirala je i tek jednim košem iz igre gošći u ovoj četvrtini. Jolly je za to vrijeme bio efikasan pa je do odlaska na odmor prednost narasla na 13 koševa (33:20).

I u drugom poluvremenu igračice Stipe Bralića nastavile su s jednako agresivnom obranom za koju gošće nisu imale rješenja. S dvije nove trice Ivane Jurčević Jolly je u 24. minuti stigao i do 19 koševa prednosti (44:25). Pokušao je gostujući trener Vlado Brkljačić time-outom promijeniti nešto u igri svoje momčadi, ali nije uspio, pa je uoči posljednje četvrtine na semaforu svjetlilo 51:29.

Gospić nikako nije uspijevao smanjiti prednost domaćih koje su odlično čuvale njihovu organizatoricu igre Anđu Jelavić koja je tek u posljednjoj dionici igre postigla prve koševe. U 34. minuti došlo je do već spomenute ozljede Gambiraže što je utjecalo i na jednu i na drugu ekipu. Čini se, ipak, kako je to više utjecalo na domaće, koje su bez Jinks (pet prekršaja), gošćama dopustile da smanje prednost. Došao je Gospić do minus deset (60:50), ali ostalo je premalo vremena za totalni preokret. Završilo je s konačnih 70:52.

Rezultat je sada izjednačen, 1:1. Igra se na tri pobjede, a treća utakmica igra se u nedjelju u Gospiću.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaHKLOstale lige
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!