Nogomet

"Olić je morao zabiti"

Mihaela Bradovski • petak, 01.05.2009.
"Olić je morao zabiti"
Foto: EPA

Zanimljiva su bila razmišljanja trenera Werdera i HSV-a nakon međusobnog dvoboja u polufinalu Kupa Uefa. Finalu u Istanbulu nakon prvog dvoboja bliža je momčad Ivice Olića i Mladena Petrića, no trener domaće momčadi utjehu pronalazi u činjenici kako za HSV-om zaostaju tek jedan pogodak...

Iako susret na vlastitom terenu nije donio prednost Werderu, čak štoviše, gosti su otputovali kući sa minimalnom pobjedom, strateg Werdera, našeg Jurice Vranješa, Thomas Schaaf ne vidi razlog zbog čega bi njegova momčad već sada odustala od borbe za finale. "Nemam pametno objašnjenje zbog čega smo u utakmicu ušli loše. Niti smo stvarali šanse niti smo kretali prema naprijed. Hamburg je jaka i dobra momčad koja je iskoristila naše problema u svoju korist. U nastavku smo se vratili, no za više treba mnogo truda i energije, a mi smo sada na kraju duge sezone i to se i osjeti u našoj igri."

Nakon što je analizirao netom završeni susret iz svog kuta, Schaaf je dao obrazloženje svom optimizmu uoči uzvrata. "U pitanju je tek jedan pogodak i naravno da i dalje postoje naše šanse u drugoj utakmici. Morat ćemo upisati pobjedu veću nego oni ovdje i siguran sam kako će to biti jedan uzbudljiv i zanimljiv susret, možda čak i spektakl."

Vezane vijesti

Ipak, mnogo je, s pravom, optimističniji trener pobjedničkog sastava Martin Jol. Svoj je osvrt na susret Jol započeo rečenicom kako je malo momčadi koje kod Werdera postigao pozitivan rezultat. "Danas smo postigli jedna lijep rezultat pred skorašnji uzvrat. Ponosan sam na svoje igrače. Krenuli smo u susret jako dobro, već u drugoj minuti stvorili odličnu priliku, a potom i postigli zasluženo vodstvo. Ukupno gledajući, danas smo postigli vrlo dobar rezultat ne jednom iznimno teškom terenu.”

Iako se kući vraćaju s pobjedom, Jol nije bio zadovoljan pojedinim stvarima. "U drugom smo poluvremenu morali zabiti iz prilika kakve su imali Ivica Olić i Jonathan Pitroipa. Nezadovoljan sam što će Guerrero propustiti uzvrat zbog prikupljenih javnih opomena. To će nam stvoriti određenim problema no naša je pozicija pred uzvrat jako dobra i u njemu idemo po finale."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!