Zimski sportovi

Neizvjesno do kraja

Martina Oštrić • petak, 01.05.2009.
Neizvjesno do kraja
Foto: Davor Sajko

Reprezentacija Finske došla je do četvrte pobjede na Svjetskom prvenstvu u hokeju na ledu. U vrlo neizvjesnoj utakmici nakon produžetaka Slovaci su potpisali kapitulaciju rezultatom 2:1...

Premda je Finska u drugi krug ušla sa šest, a Slovačka samo s jednim bodom, ravnopravan omjer snaga na terenu nije ostavio za sobom "duhove" iz prvog kruga. Početno ispipavanje snaga trajalo je prvih 15 minuta. Immonenu je preostalo još 16 sekundi kazne kada je njegova momčad povela. Kapetan Sami Kapanen, na asistenciju Nummelina sprema pak u mrežu slovačkog golmana te dovodi Fince u vodstvo.

U drugu trećinu Slovaci su nešto konkretniji, te već nakon dvije minute izjednačavaju preko Luboša Bartečka. Napadač slovačke reprezentacije uhvatio je odbijanac za kojeg finski golman Pekka Rinne nije imao lijeka.

Vezane vijesti

Nakon slovačkog pogotka utakmica dobiva sasvim drugu dimenziju. Šanse su frcale na obje strane, a, na sreću obje momčadi, Rinne i Halak bili su na visini zadatka. Do kraja trećine još je jednom Kapanen bio u prilici, kada je izbio sam pred vratara, no pločica je prošla pored gola.

Treća, a poslije se pokazalo kako to neće biti posljednja dionica večerašnje utakmice, donijela je nastavak nadmudrivanja obje momčadi. I jedni i drugi uglavnom su bezuspješno pokušavali doći do pobjedničkog pogotka, no kako je vrijeme prolazilo, produžeci su bili sve izvjesniji.

U igri četiri na četiri više su sreće imali Lavovi. Pod laganim prekršajem Dominika Granaka igrač utakmice Sami Kapanen po drugi put šalje pak u slovačku mrežu, čime rješava utakmicu te svojoj reprezentaciji donosi vrijedne bodove koji su Fince približili trećem krugu.

S druge strane, momčad Jana Flica itekako ima za čim žaliti. Za ulazak među osam najboljih moraju pobijediti Čehe i Norvežane, a sudbinu će im, osim njih samih, krojiti Finci i Kanađani.

Skupina F:
Finska - Slovačka 2:1 (nakon produžetaka)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!