Košarka

Baždarić najzapaženijeg učinka

Branimir Korać • ponedjeljak, 04.05.2009.
Baždarić najzapaženijeg učinka
Foto: Tomislav Pacak

Što zbog kraće pauze u nekim prvenstvima, što zbog doigravanja, nešto manji broj naših internacionalaca bio je u akciji tijekom proteklog tjedna. Najistaknutiji bio je Marino Baždarić koji je odigrao vrlo dobro u gostujućem porazu kod Reala u Madridu...

AUSTRIJA

Marko Morić (Oberwart): Oberwart je propustio na svom terenu meč loptu protiv Kraftwerk Welsa za prolaz u polufinale austrijskog doigravanja. Nakon dva produžetka gosti su slavili 118:112. Marko Morić odradio je solidnih 41 minutu i ubacio 18 poena (3/10 za dva, 2/3 za tri, 6/8 slobodna) uz šest skokova.

Milan Stegnjaić (Oberwart): Daleko manju minutažu imao je Milan Stegnjaić koji je igrao 18 minuta, a samim time imao je i slabiji učinak. Za to vrijeme ubacio je sedam poena (1/3 za dva, 1/1 za tri, 2/2 slobodna) uz sedam skokova, ali i pet osobnih pogrešaka.

Jurica Dražović (St. Pölten): S glatkih 3-0 Gmunden je prošao dalje protiv St. Pöltena. U trećem susretu Gmunden je slavio 76:70, a Jurica Dražović za 19 minuta ubacio je pet poena (1/3 za dva, 3/4 slobodna).

BELGIJA

Pankracije Barać (Charleroi): Charleroi se zadržao na vrhu belgijskog prvenstva pobjedom na gostovanju kod Genta 77:69. U očekivanoj pobjedi ponovno je zaigrao Pankracije Barać nakon propuštenih nekoliko utakmica te za 20 minuta ubacio tri poena (0/1 za dva, 0/1 za tri, 3/4 slobodna) uz dva skoka i dvije asistencije.

Jure Lalić (Charleroi): Jure Lalić krenuo je kod Genta u petorci, međutim igrao je tek pet minuta. Za to vrijeme upisao je tri poena (1/1 za dva, 1/4 slobodna) i blokadu.

NJEMAČKA

Jasmin Perković (EWE Baskets): U zaostalom susretu 23. kola i ujedno borbi za prvo mjesto Oldenburg je na svom parketu poražen od Göttingena 77:60. Ovim porazom ostali su i bez prve pozicije na kojoj su većim dijelom sezone boravili Perković i društvo. Naš internacionalac igrao je 27 minuta i ubacio devet poena (3/4 za dva, 1/3 za tri) uz četiri skoka i dvije asistencije.

GRČKA

Nikola Vujčić (Olympiacos): Olympiacos je na Final Fouru u Berlinu zauzeo četvrto mjesto. U polufinalu su bili blizu protiv Panathinaikosa, no izgubili su 84:82, uz solidnu Vujčićevu igru. Vujo je za 27 minuta ubacio 14 poena (6/12 za dva, 0/1 za tri, 2/3 slobodna) uz četiri skoka. Očit pad motiva kod Grka doveo je do poraza u susretu za treće mjesto 95:79, a Vujčić je za 20 minuta ubacio 12 poena (4/8 za dva, 4/4 slobodna) uz tri skoka i tri asistencije.

Ivan Kartelo (KAOD): KAOD je na gostovanju stigao do pobjede kod posljednjeplasiranog MENT-a 90:82. Ivan Kartelo po običaju je bio među najboljima kod momčadi iz Dramasa te je za 36 minuta ubacio 16 poena (5/8 za dva, 6/11 slobodna) uz 12 skokova i dvije asistencije.

Željko Župić (KAOD): Osim Kartela sjajnu utakmicu odradio je i Željko Župić koji je s 23 poena (7/10 za dva, 3/6 za tri) bio drugi strijelac svoje momčadi. Župić je tome za 32 minute dodao i osam skokova, tri ukradene lopte i dvije asistencije.

MAĐARSKA

Ante Kapov (PVSK): PVSK iz Pecsa ostvario je i drugu pobjedu u četvrtfinalu mađarskog doigravanja protiv Soprona. U drugom susretu slavili su u Sopronu 101:97, a Ante Kapov je za 14 minuta promašio šut za tricu, ukrao dvije lopte i upisao asistenciju.

Ivan Perinčić (Falco): Dvije pobjede na svom kontu ima i Falco koji je sa 101:97 bio bolji u drugom susretu od Albacompa. Ivan Perinčić za 24 minute upisao je sedam poena uz šest skokova.

Denis Vrsaljko (Falco): U pobjedi protiv Albacompa sudjelovao je i Denis Vrsaljko koji je igrao 18 minuta i ubacio deset poena čemu je dodao i dva skoka i jednu blokadu.

POLJSKA

Mateo Kedžo (Energa Czarni): Prokomu se u finalu poljskog prvenstva pridružio Turow. U šestom susretu Turow je u gostima bio bolji od Energe 91:83 te s 4-2 prošao u finale. Mateo Kedžo u tom susretu za 30 minuta ubacio je 15 poena (3/4 za dva, 2/4 za tri, 3/4 slobodna) uz tri skoka i dvije asistencije.

Damir Miljković (Turow): Ponovno je Miljković bio jedna od najvažnijih karika u redovima Turowa. Igrao je 30 minuta i ubacio 14 poena (4/6 za dva, 2/7 za tri, 0/2 slobodna) uz četiri asistencije i dvije ukradene lopte.

RUSIJA

Zoran Planinić (CSKA): Zoran Planinić s CSKA ostao je na korak od naslova prvaka Europe. U polufinalu su svladali Barcelonu 82:78, a naš reprezentativac dobio je tek osam minuta i ubilježio skok i asistenciju da bi u finalu imao značajniji učinak. U porazu od Panathinaikosa 73:71 igrao je 17 minuta i ubacio pet poena (2/3 za dva, 1/2 slobodna) uz tri skoka.

SLOVENIJA

Damjan Rudež (Union Olimpija): U 12. kolu slovenske Lige za prvaka Union Olimpija svladala je s lakoćom Geoplin Slovan 102:65. Damjan Rudež u pobjedi je sudjelovao 17 minuta i ubacio pet poena (1/2 za dva, 1/2 za tri) uz dva skoka i dvije ukradene lopte.

Davor Marcelić (Krka): Helios je pobjedom 75:60 protiv Krke osigurao drugu poziciju uoči zadnjeg kruga doigravanja. U sastavu Krke Davor Marcelić igrao je 33 minute i ubacio pet poena (1/2 za dva, 1/3 za tri) uz četiri skoka.

Dražen Bubnić (Luka Koper): U trileru u Kopru Zlatorog je slavio u produžetku 72:71 i tako sačuvao četvrtu poziciju. Kod domaćina prvo ime bio je Dražen Bubnić koji je igrao 41 minutu i ubacio 22 poena (8/17 za dva, 6/10 slobodna) uz 14 skokova i dvije ukradene lopte.

Marko Šamanić (Polzela): Neočekivan poraz upisali su Hopsi iz Polzele na gostovanju kod Elektre 101:85. Marko Šamanić kod Hopsa je za 18 minuta ubacio 15 poena (5/8 za dva, 5/6 slobodna).

Vladimir Anzulović (Polzela): Hopsima nije pomogla niti dobra igra i Vladimira Anzulovića koji je s klupe odradio 27 minuta i ubacio 15 poena (3/3 za dva, 3/7 za tri) uz tri skoka i tri asistencije.

ŠPANJOLSKA

Andrija Žižić (CAI Zaragoza): Domaćim porazom protiv Joventuta Zaragoza je i dalje na vrućem 15. mjestu, posljednjem koje donosi ostanak u ACB ligi. U lošu predstavu svoje momčadi, nažalost, uklopio se i Žižić koji je tijekom 17 minuta na terenu ostao bez poena (0/2 šut za dva, 0/1 šut za tri) uz tek dva skoka.

Marko Banić (Iurbentia): Veliku pobjedu ostvarili su momci iz Bilbaa, pobjedu koja ih stavlja ispred poražene Fuenlabrade na posljednje, osmo mjesto koje vodi u doigravanje. Bila je to fantastična utakmica prvog imena susreta, Banića koji je za 25 minuta upisao 15 poena (2/2 slobodna bacanja, 5/9 šut za dva, 1/2 šut za tri) uz šest skokova, asistenciju i blokadu.

Damir Markota (Iurbentia): Velik posao u ogledu sa Fuenlabradom odradio je i Markota koji je za 24 minute na parketu ubacio 12 poena (3/5 šut za dva, 2/2 šut za tri) uz skok i blokadu.

Drago Pašalić (Iurbentia): Za razliku od svoja dva sunarodnjaka manje uspješan bio je Pašalić koji je nakon tek četiri minute na parketu ostao bez učinka.

Marko Tomas (Real): Posljednja ViveMenorca očekivano je poražena kod četvrtoplasiranog Real Madrida koji si je odličnim ulaskom u utakmicu omogućio mirni ostatak susreta. Uz Hervellea prvo ime susreta bio je upravo naš Tomas koji je sa 16 poena (2/2 slobodna bacanja, 1/3 šut za dva, 4/5 šut za tri) i skokom na najbolji način nadoknadio nešto lošije odrađeno 32. kolo ACB lige.

Bojan Bogdanović (Real): Uz Tomasa sasvim solidnih 16 minuta odradio je i Bogdanović upisavši četiri poena (4/4 slobodna bacanja, 0/3 šut za tri) i dva skoka.

Mario Stojić (ViveMenorca): Kako smo kod Stojića navikli da vuče svoju momčad Mario će zasigurno što je prije moguće pokušati zaboraviti susret protiv Reala u kojem je za 25 minuta upisao tek dva poena (1/5 šut za dva, 0/2 šut za tri), tri skoka i blokadu.

Marino Baždarić (ViveMenorca): Ipak, prvo ime ViveMenorce i ovog je puta bio Hrvat. Naime, Baždarić je za 40 minuta upisao 24 poena (2/3 slobodna bacanja, 2/5 šut za dva, 6/11 šut za tri), dva skoka, dvije asistencije i blokadu.

Bruno Šundov (ViveMenorca): Kao ni Stojić, niti Šundov se nije iskazao i za 14 minuta na parketu upisao je tek dva poena (1/3 šut za dva, 0/1 šut za tri) i četiri skoka.

ŠVEDSKA

Srđan Subotić (Sundsvall): Švedsko doigravanje za naslov prvaka još uvijek nije završeno. Sundsvall je na svom parketu imao meč loptu, međutim poražen je od Solne 77:69 i serija je poravnata na 3-3. U pobjedničkom sastavu Srđan Subotić ubacio je sedam poena.

TURSKA

Mario Kasun (Efes Pilsen): Efes Pilsen nastavlja dominirati turskom košarkom. 27. pobjedu upisali su na domaćem parketu protiv Antalyje 97:89, a Mario Kasun u njoj je sudjelovao 15 minuta i ubacio osam poena (2/4 za dva, 4/6 slobodna) uz pet skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!