Nogomet

Badelj: "Daleko smo još od naslova"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 04.05.2009.
Badelj: "Daleko smo još od naslova"
Foto: Dejan Popek

Dinamovu četvorku u mreži Rijeke upotpunio je Varteks, koji je na Poljudu svladao Hajduk i omogućio aktualnim prvacima bijeg na četiri boda viška. Protiv Riječana se raspucao i Milan Badelj, postigavši prva dva gola kojima je otključana gostujuća brava...

Ponedjeljak je u Maksimiru donio dvije zanimljive teme. Uvjerljivu igru i pobjedu nad Rijekom s jedne, te Hajdukov poraz s druge strane. Kad se to zbroji, Dinamo je četiri kola prije kraja nadomak obrani krune.

No, Milan Badelj još uvijek ne želi razmišljati o osvajanju titule: "Daleko smo još od naslova. Imamo još četiri utakmice, a dobijemo li u Šibeniku, bit će nam lakše protiv Slavena i Zagreba u Maksimiru. Želimo otići u Split s dostatnom zalihom".

Vezane vijesti

Susret s Rijekom već je arhiviran, pa je Badeljev komentar bio poprilično kratak: "Držali smo se onoga što nam je trener rekao. Svi smo sretni i zadovoljni, ali odmah idemo dalje". Prvi sljedeći ispit Plavi će imati na Šubićevcu, gdje su posljednji puta jedva izvukli bod (2:2).

"Naučili smo lekciju. Morali smo igrati na sve ili ništa kako bismo nadoknadili zaostatak, no nadam se da ovoga puta neće biti tako. Probat ćemo nametnuti svoju igru od početka", najavio je mladi Dinamov veznjak, čija je forma u usponu.

Objasnio je čemu pripisati zasluge: "Kao i cijela momčad, napredujem kroz dobar rad na treninzima. Svi smo 100% unutra, trudimo se i maksimalno nam je stalo do svake utakmice i svake pobjede. To se vidi na terenu". Postavilo se i pitanje slobodnih udaraca, iz kojih Dinamo ne zabija često: "Imamo dobre pucače, jučer je Sammir bio blizu. Doći će i to do izražaja. Ja vježbam slobodne udarce ako mi se pruži prilika".

Teško je bilo izbjeći pitanje o Hajduku, ali Badelj se nije želio upuštati u dulje komentare. "Ne razmišljam o Hajduku. Usredotočen sam na Dinamo i na našu igru, a ne na njih. Ne mislim da su se predali u borbi za naslov, ali uistinu se ne zamaram time".

Nije propustio priliku dotaknuti se navijača, koji su pohodili Maksimir u opipljivom broju. Igrači odmah imaju motiv više, tvrdi Dinamov nogometaš: "Navijačka potpora jako utječe na nas. Želim zahvaliti svima koji su jučer došli na stadion. Bili su nam poticaj i bez njih sve zajedno ne bi izgledalo toliko lijepo".

Trenera Krunoslava Jurčića također nije zahvatila euforija. Potpuno okrenut srazu na Šubićevcu, spušta loptu na zemlju: "Istina je da je situacija sada puno bolja i ljepša, ali već sam ujutro imao sastanak s igračima. Lako se poskliznuti i jedino nam je važno maksimalno se spremiti za tu utakmicu. U Šibeniku želimo tri boda jer je svaka sljedeća utakmica najvažnija, kako meni, tako i cijeloj ekipi. Jučerašnji je rasplet samo mali doprinos boljoj atmosferi u našoj momčadi"

Iskreno je priznao i da nije vjerovao u varaždinsko slavlje u Splitu: "Nisam mislio da će pobijediti, no znam kakve igrače imaju. Jaki su u kontri i polukontri, a to su sinoć i pokazali".

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!