Nogomet

Van Gaal: "Nadam se finalu Barce i Uniteda"

Antonija Pavlić • utorak, 05.05.2009.
Van Gaal: "Nadam se finalu Barce i Uniteda"
Foto: EPA

Strateg AZ Alkmaara i bivši trener Barcelone, Louis Van Gaal, pridružio se danas hvalospjevima izrečenima na računa Blaugrane i njezinog kormilara, Josepa Guardiole, no naznačio i kako će Chelsea u uzvratu polufinala Lige prvaka biti jako teška prepreka...

Strateg koji je nedavno AZ Alkmaaru donio drugi naslov prvaka Nizozmeske i prvi nakon 1981. godine, Louis Van Gaal, pridružio se u pohvalama Barceloni mnogim stručnjacima i uglednicima, no napomenuo i kako će teško prijeći preko čeličnog Chelseaja.

"Barca je odigrala nevjerojatan susret protiv Reala.", rekao je COM Radiju bivši strateg kluba iz Katalonije. "Bio je to sjajan prikaz ekshibicije u nogometu zahvaljujući snazi ekipe i kvaliteti individualaca. Velika razlika između Barcelona i Reala u ovom trenutku je ta što Madrid nema momčad."

Nizozemac je sastav Blaugrane vodio od 1997. do 2000. i ponovno u sezoni 2002./03. i zbog toga može biti i prilično ponosan što je upravo on profilirao i razvio neke današnje zaslužne igrače. "Ponosan sam na Valdesa, Xavija, Puyola i Iniestu jer su sretni što igraju u Barceloni. Uveo sam ih u prvu momčad, no ne mislim zbog toga da je pobjeda moja zasluga. Sav kredit mora ići Guardioli i njegovim igračima."

Unatoč tome, na pitanje o ishodu uzvratne utakmice polufinala Lige prvaka na Stamford Bridgeu izrazio je malo skepticizma. "Barceloni će biti jako teško, ali ne i nemoguće plasirati se u finale. Rezultat 0:0 u prvom susretu uvijek je veoma opasan."

"Chelsea zna kako treba igrati i ne trebaju učiniti mnogo da zabiju. Jako su dobri na kontranapade, ali nadam se da će Barcelona ipak dobiti priliku igrati u finalu protiv Manchester Uniteda.", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!