Nogomet

Pique želi zaboraviti Bernabeu

Antonija Pavlić • utorak, 05.05.2009.
Pique želi zaboraviti Bernabeu
Foto: EPA

Bivši branič Manchester Uniteda, 22-godišnji Gerard Pique, upozorio je svoje suigrače da brzo zaborave visoku pobjedu protiv Real Madrida na Santiago Bernabeu i potpuno se fokusiraju na uzvratni susret polufinala Lige prvaka na Stamford Bridgeu...

Mladi branič Barcelone koji je u Kataloniju stigao iz Manchester Uniteda, Gerard Pique, odigrao je u subotu važnu rolu u demoliranju Reala u srcu Madrida, postigavši čak i posljednji pogodak, no hladne je glave prije krucijalne utakmice sezone naglasio koliko je važno potpuno zaboraviti tu povijesnu pobjedu.

"Moramo prestati pričati o 6:2 pobjedi ui Madridu. To je prošlost.", naglasio je. "Elaboriranje te utakmice nam ne može donijeti bodove ili prolazak u finale Lige prvaka. Bilo je lijepo, ali ako sutra ne izborimo pobjedu protiv Chelsea, sve će to pasti u drugi plan."

"Moramo ostati stajati čvrsto na zemlji. Imamo kapacitet i kvalitetu, ali u posljednjih godina ste mogli vijdeti kako velike momčadi engleskog i španjolskog nogometa doživljavaju razočaranja."

"Chelsea će skupiti linije i mi stoga moramo kružiti s loptom, kao što smo to radili na Bernabeu.", analizirao je moguću strategiju engleskog rivala. "Barca zna igrati samo na pobjedu, i to je ono što ćemo napraviti u Engleskoj. Ako anuliramo kornere i puno prekršaja blizu našeg gola, siguran sam da možemo pobijediti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!