Košarka

Subotiću titula nakon drame

Bernard Jurišić • srijeda, 06.05.2009.
Subotiću titula nakon drame

Nakon velike drame i finalne serije koja je trajala punih sedam utakmica, Srđan Subotić sa svojim je Sundsvall Dragonsima došao do naslova prvaka Švedske. Sundsvall je u majstorici slavio na gostovanju kod Solne 75:69...

Pobjedom u odlučujućoj sedmoj utakmici finala doigravanja, košarkaši Sundsvall Dragonsa po prvi put u povijesti postali su prvaci Švedske. U iznimno uzbudljivom, čak i dramatičnoj seriji, momčad našeg Srđana Subotića došla je do svog prvog velikog naslova.

Sundsvall je prošlog tjedna imao prigodu riješiti pitanje prvaka kod kuće, no prokockali su prednost stečenu pobjedom u gostima kod Solne u petoj utakmici. Momčad Sundsvalla kao da se "ukočila" u posljednjoj četvrtini, gosti iz Stockholma pregazili su ih u tom periodu igre s čak 24:10, pokvarili već pripremljeno slavlje u Sundsvallu i vratili seriju na odlučujuću majstoricu u Stockholm.

No, Dragonsi su u majstorici pokazali da su ipak najbolja švedska momčad, iako ni ova utakmica nije bila lišena drame. Na poluvremenu je Sundsvall imao velikih +20 (32:52), no u posljednjoj četvrtini Solna je stigla nadomak preokreta (69:72). Igrači Sundsvalla ovog su puta ipak znali sačuvati pobjedu i s ukupnim finalnim omjerom 4-3 osvojiti naslov.

Srđan Subotić u sedmoj je utakmici sudjelovao s 11 poena i 4 asistencije, a nakon što je kao kapetan Splita CO podignuo trofej za prvaka Hrvatske 2002/03 ovo mu je drugi osvojeni naslov prvaka države u karijeri.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!