Nogomet

Verbalno zagrijavanje pred sam susret

Goran Markuš • srijeda, 06.05.2009.
Verbalno zagrijavanje pred sam susret
Foto: EPA

Verbalni okršaj prije izlaska na terene svakodnevica je u nogometnom svijetu, a ništa drugačije nije niti uoči druge polufinalne utakmice između Chelsea i Barcelone koja će nam konačno obznaniti i drugog finalistu ovosezonske Lige prvaka...

Velikom 6:2 pobjedom nad Real Madridom Barcelona se odlično zagrijala za drugi polufinalni ogled s čime se slaže i Guus Hiddink: "Njihova 6:2 pobjeda rezultat je respektabilno odrađene utakmice. Velika je to psihička motivacija uoči vrlo važnog ogleda koji je pred njima."

Ipak, Hiddink naglašava kako to niti približno nije dovoljno: "Mislim da će ova utakmica bit drugačija. Ovog puta mi smo domaćini, a činjenica je da kad momčad koja zabija puno golova ne ide, počinje očajavati. Uzevši sve ovo u obzir Chelsea se potpuno opravdano može nadati prolasku u finale."

S druge strane, Pep Guardiola za razliku od mnogih ne osuđuje defenzivnu taktiku svog protivnika, no priznaje da će Barcelona pokušati izbjeći grubu igru na Stamford Bridgeu: "Ako protiv njih uđete u fizičku borbu znat će to iskoristiti - to svakako moramo izbjeći."

"Mi poznajemo samo jedan stil igre - napadački. Iako su oni odradili taktički puno bolji posao u prvom susretu siguran sam da im možemo vratiti u njihovom dvorištu. Tko god prođe u finale bit će zasluženo, no naravno da bi meni bilo draže da smo to mi", završio je Guardiola.

Na kritiku u svezi defenzivnog nastupa Chelsea u prvom polufinalnom ogledu osvrnuo se i Didier Drogba: "Žale se oni koji su frustrirani što Barcelona nije zabila. Ne mogu reći da ih ne razumijem. Međutim, bilo kako bilo u drugi susret mi ulazimo kao favoriti."

Očekivano, Drogba je upitan i čega se najviše pribojava uoči današnje utakmice: "Messija, Eto'a i Henryja. To su momci koji bi nam mogli pokvariti računicu, no mislim da se svi slažemo da Chelsea ima više igrača koji mogu zabiti gol."

"Posebna motivacija za nas je i prošlogodišnji poraz protiv Manchestera - možete li zamisliti bolju osvetu od pobjede u finalu Lige prvaka? Takvo finale bila bi prava poslastica i za gledatelje, ali i za nas," zaključio je Drogba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!