Košarka

George Karl osuđuje pristranost u NBA-u

Goran Markuš • srijeda, 06.05.2009.
George Karl osuđuje pristranost u NBA-u
Foto: EPA

Trener Denver Nuggetsa, George Karl nazvao je kaznu Kenyona Martina "glupom i pristranom". Naime, Karl smatra kako je Martin dodatno kažnjen zbog svoje reputacije, a ne onoga što je učinio na terenu...

Tijekom prvom međusobnog ogleda Dallasa i Denvera jednom prigodom Kenyon Martin je zahvatio i srušio zvijezdu Mavericksa, Dirka Nowitzkog zbog čega je dan kasnije zaradio i novčanu kaznu od 25 tisuća dolara.

"Pregledao sam prekršaj desetak puta nakon čega sam još sigurniji da Martin nije smio biti dodatno kažnjen. U ogledima Chicaga i Bostona ili pak Atlante i Miamija viđao sam puno žešće okršaje, a dodatnih kažnjavanja nije bilo", izjavio je Karl.

George smatra kako je Kenyon kažnjen isključivo zbog svoje reputacije: "Martin je čvrst i agresivan igrač zbog čega je vrlo često uključen u žestoku borbu pod košem, međutim to nikako ne može biti opravdanje za ovu kaznu."

Sa trenerom Nuggetsa slaže se i Nowitzki: "Obojica smo igrali čvrsto i to je sve. Sjećam se da smo se smijali jedom prigodom kad sam ga desetak puta pokušao trznuti, no on je samo smireno odgovorio - što to dovraga pokušavaš?"

Nowitzki se također slaže da Kenyon sigurno neće mijenjati svoj stil igre zbog ove kazne: "K-Mart je K-Mart. Riječ je o agresivnom igraču koji vrlo čvrsto ulazi pod koš i mislim da od ovog načina igre neće odustati. Ne bi imalo smisla."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!