Nogomet

Van Basten podnio ostavku

Mihaela Bradovski • srijeda, 06.05.2009.
Van Basten podnio ostavku
Foto: Bruno Karadža

Velikan svjetskog nogometa Marco van Basten više nije trener amsterdamskog Ajaxa. Van Basten je danas podnio ostavku nakon razočaravajućih predstava tijekom ove sezone...

Uoči sezone u Ajaxu su najavljivalo stidljivo borbu za naslov prvaka, međutim, unatoč ulaganju gotovo 40 milijuna eura u pojačanja, amsterdamski velikan ostao je iza leđa Alkmaara i Twentea.

Slijedom rezultata koji nisu ispunili ambicije kluba i navijača, Marco van Basten odlučio se na odlazak. "Glavni razlog Marcovog odlaska je to što smatra kako nije ispunio one ciljeve koje si je zacrtao te jer smatra da iduće sezone neće moći posebno podići momčad", stoji u klupskom priopćenju.

Umjesto Van Bastena momčad će preuzeti do kraja sezone njegov pomoćnik John van’t Schip. Van’t Schip bio je uz Van Bastena otkako je ovaj napustio nizozemsku reprezentaciju i preuzeo Ajax te će pokušati u doigravanju doseći što bolju poziciju u borbi za europske kupove.

Pod Van Bastenovim vodstvom osim osvojenog trećeg mjesta u prvenstvu, Ajax je ispao u početnoj fazi Kupa dok je u Kupu Uefe dogurao do osmine finala gdje je bolji bio Olympique.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!