Ostali sportovi

Buden druga u kvalifikacijama

Sportnet • četvrtak, 07.05.2009.
Buden druga u kvalifikacijama

Jučerašnje kvalifikacijsko natjecanje Svjetskog streličarskog kupa u Poreču donijelo je višestruka iznenađenja. Čak 14 natjecatelja postiglo je rezultat iznad 1400 krugova što se još nikad nije dogodilo u povijesti streličarstva, a nada hrvatskog streličarstva Ivana Buden već je u kvalifikacijama u diviziji složenog luka ispunila očekivanja plasiravši se na visoko drugo mjesto.

Izvrsna Ivana Buden s novim hrvatskim rekordom i visokovrijednim rezultatom u europskim razmjerima od 1406 krugova postavila je nove standarde i podigla visoko letvicu za ukupne rezultate streličara u Hrvatskoj. Ivana će se u 1/16 eliminacija za prolaz u 1/8 finala boriti protiv pobjednice meča između Brazilke Nely Acquessta i Njemice Julie Achtelstetter.

U kvalifikacijama divizije složenog luka hrvatski reprezentativci prošli su u eliminacije te će se danas u 13:30 Vladimir Bartol susresti s Nizozemcem Peterom Elzingom, Goran Villi s Fincem Jariem Haavistom, Darko Uidl sa Šveđaninom Morganom Lundinom te Dario Gregec sa Talijanom Alessandrom Lodettijem. Najbolji na jučerašnjem natjecanju u muškoj kategoriji bio je Danac Martin Damsbo.

Iz timskog dijela natjecanja divizije složenog luka za muškarce najbolja je bila švedska reprezentacija, dok je najbolja ženska ekipa bila iz Italije. Hrvatska muška ekipa u sastavu Gregec, Uidl, Villi prošla je u eliminacije te će u petak odmjeriti svoje streličarske sposobnosti s ekipom iz Danske. Hrvatski ženski tim koji čine Buden, Čižmek i Zorman bio je još napredniji, a u eliminacijama susrest će se sa reprezentacijom Ruske Federacije.

Po prvi puta ove godine natječu se mješovite ekipe od kojih je najbolji bio dvojac iz SAD-a Jamie Van Natta i Braden Gallenthien. Hrvatski dvojac Buden i Villi pokazao je zavidne sposobnosti te završio na 6 mjestu.

Danas su na redu pojedinačne eliminacije za divizije zakrivljenog i složenog luka za muškarce i žene te eliminacije za miješane timove ekipnog natjecanja u zakrivljenom i složenom luku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!