Nogomet

Makedonija prvak Makedonije

Borna Rupnik • ponedjeljak, 11.05.2009.
Makedonija prvak Makedonije
Foto: Sandro Donda

Makedonija je dobila novog nogometnog prvaka - po prvi puta u povijesti titulom najboljeg kluba u državi okrunila se Makedonija iz Skopja, osiguravši naslov tri kola prije kraja prvenstva...

Pobjeda izborena u gostima kod Rabotničkog bila je dovoljna nogometašima Makedonije iz Skopja da se okrune premijernom titulom prvaka svoje zemlje. Jedini je gol na toj utakmici postigao Mirko Ivanovski pet minuta prije kraja, a zanimljivo je da su naslov preuzeli upravo od - Rabotničkog.

Na ruku im je išao i subotnji neodlučeni ishod Renove, koja je odigrala samo 0:0 s Vardarom i na taj način omogućila Makedoniji bijeg na nedostižnu prednost. Tako će igrači iz skopskog kluba dobiti priliku okušati se i u elitnom nogometnom natjecanju, Ligi prvaka, u koje će se uključiti u drugom pretkolu.

No, njihova sezona još nije gotova jer ih čeka i finale domaćeg kupa, u kojem će se 24. svibnja sučeliti ponovno s Rabotničkim, koji je kao finalist tog natjecanja osigurao europski izlet.

Najviše titula makedonskog prvaka ima Vardar, koji je sakupio pet, a zatim slijede Rabotnički, Sileks i Sloga s po tri naslova. Dva je puta najbolja bila Pobeda, a najbolji plasman Makedonije do ove je sezone bilo drugo mjesto 2006. godine. U dva su navrata bili treći.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!