Ostali sportovi

U finalu Tigrovi protiv Iraca

Matej Milanović • ponedjeljak, 11.05.2009.
U finalu Tigrovi protiv Iraca

Tijekom vikenda odigrana su polufinala engleskog Premiershipa u ragbiju. Leicester Tigersi, najtrofejniji engleski klub, imat će priliku ove godine biti prvak Europe i Engleske. Protivnici u finalu bit će im Irci iz Londona...

Prve četiri momčadi regularne sezone engleskog ragbi prvenstva igraju polufinale po sistemu prvi sa četvrtim i drugi s trećim. Igra se samo jedna utakmica i to kod bolje plasiranog sastava. Finale se zatim igra na legendarnom Twickenhamu.

Leicester Tigersi su prije tjedan dana u nevjerojatnom susretu svladali Cardiff Bluese i ušli u finale Heineken cupa. Ovog vikenda su momčadi koja je osvojila čak sedam nacionalnih prvenstava protivnici bili igrači Batha, koji je drugi po broju engleskih naslova sa šest.

Tigrovi su puno bolje otvorili susret i na poluvremenu su već vodili 14:0. Prvo je u 17. minuti Dan Hipkiss probio protivničku obranu i položio, a isto je ponovio Sam Vesty u 38. minuti. Oba je polaganja konvertirao Julien Dupuy.

U nastavku je već u 46. minuti Michael Claassens realizirao polaganje za Bath. Nažalost za Bath, polaganje nije konvertirano. Ubrzo je Dupuy kaznenim udarcem povećao na 17:5, a u 58. minuti Stuart Hooper novim polaganjem gostiju vraća nadu u povratak.

No, i tom prilikom promašili su konverziju i umjesto da budu na tri poena bili su na -7. Ipak, brige domaćih riješio je Lewis Moody u 69. novim polaganjem kojeg je Dupuy realizirao za konačnih 24:10.

U drugom polufinalu igrali su Harlequinsi i London Irish, dva sastava koji još nikad nisu bili prvaci Engleske. Oba su sastava iz Londona, no službeno sui prednost domaćeg terena imali Harlequinsi. Dosadno prvo poluvrijeme završeno je 0:0, a u drugom su se domaći raspali.

Prvo je Delon Armitage pogodio kazneni udarac, a zatim je James Hudson realizirao polaganje. Armitage je bio točan na konverziji i gosti su poveli s 10:0.

Na kraju susreta Harlequinsi su se pokušavali vratiti u susret, no legenda engleskog ragbija Mike Catt presjekao je jedno dodavanje i prošetao se za novih pet poena Iraca. Definitivnih 17:10 postavio je Armitage preciznom konverzijom.

Finale će se igrati za tjedan dana u Twickenhamu, kada će London Irish pokušati osvojiti prvi naslov i spriječiti Leicester Tigerse da trofej podignu po osmi puta.

Guiness premiership, polufinale:
Leicester Tigers - Bath 24:10
Harlequins - London Irish 0:17

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!