Košarka

Vujčić kratko, a ubojito

Branimir Korać • ponedjeljak, 11.05.2009.
Vujčić kratko, a ubojito
Foto: Davor Sajko

Hrvatske internacionalce u europskim košarkaškim ligama proteklog tjedna učinkom je predvodio Nikola Vujčić. Vujčić je unatoč manjoj minutaži u susretu protiv Maroussija bio najbolji pojedinac kod Olympiacosa...

BELGIJA

Jure Lalić (Charleroi): Charleroi je visokom gostujućom pobjedom 91:65 učvrstio prvu poziciju, a Pepinster zabetonirao na posljednje mjesto na ljestvici. Jure Lalić odigrao je dobru utakmicu i za 17 minuta ubacio je 11 poena (3/6 za dva, 1/1 za tri, 2/2 slobodna) uz četiri skoka i tri ukradene lopte.

Pankracije Barać (Charleroi): U pobjedi Charleroija sudjelovao je i Pankracije Barać koji je dao svoj doprinos s klupe. On je igrao također 17 minuta i za to vrijeme ubacio devet poena (3/7 za dva, 1/2 za tri) uz dvije ukradene lopte.

FRANCUSKA

Slaven Rimac (Pau Orthez): Posljednjeplasirana momčad francuskog prvenstva, Pau Orthez, upisala je još jedan poraz i to na svom parketu od Toulona 95:94. Domaćinu nije pomogla niti odlična igra Slavena Rimca koji ih je predvodio s ubačenim 21 poenom (6/7 za dva, 2/6 za tri, 3/4 slobodna) i podijeljenih pet asistencija za 31 minutu.

Hrvoje Perinčić (Hyeres Toulon): Toulonu pobjeda u Pauu nije značila previše no u susret su ušli angažirano i ipak slavili. Hrvoje Perinčić još jednom je dobio nešto skromniju minutažu igravši 14 minuta uz ubačena četiri poena (0/1 za dva, 1/2 za tri, 1/2 slobodna).

NJEMAČKA

Jasmin Perković (Oldenburg): U izravnoj borbi na vrhu Alba je na svom parketu svladala Oldenburg 89:82 i tako osigurala poziciju broj jedan dok je Oldenburg gurnula na poziciju tri uoči doigravanja. Jasmin Perković igrao je 21 minutu i ubacio tri poena (0/3 za dva, 1/4 za tri) uz dvije asistencije, dvije ukradene lopte i dvije blokade.

GRČKA

Nikola Vujčić (Olympiacos): Započela je polufinalna serija u grčkom doigravanju, a Olympiacos ju je otvorio visokom pobjedom protiv Maroussija 102:80. Prvo ime susreta bio je Nikola Vujčić koji je za 17 minuta ubacio 20 poena (10/12 za dva, 0/1 slobodna) uz šest skokova i tri asistencije.

Ivan Kartelo (KAO Dramas): Dramas je upisao još jednu pobjedu u drugoj grčkoj diviziji, ovaj put protiv Apollona 70:55. Ivan Kartelo bio je standardno dobar, igrao je 23 minute i ubacio 11 poena (4/6 za dva, 3/6 slobodna) uz sedam skokova.

Željko Župić (KAO Dramas): Župić je imao gotovo identičnu minutažu kao i Kartelo, međutim učinak mu je bio nešto skromniji. Ubacio je sedam poena (0/2 za dva, 2/5 za tri, 1/2 slobodna) uz četiri skoka i dvije asistencije.

MAĐARSKA

Ivan Perinčić (Falco): Falco se plasirao u polufinale mađarskog doigravanja pobjedom protiv Albacompa 104:98 i s ukupnih 3:1 u seriji. Ivan Perinčić igrao je 29 minuta i ubacio osam poena (2/3 za dva, 1/3 za tri, 1/2 slobodna) uz devet skokova.

Denis Vrsaljko (Falco): U pobjedi Falca nastupio je i Denis Vrsaljko koji je odradio 14 minuta i ubacio devet poena (4/7 za dva, 1/3 slobodna) uz četiri skoka i dvije asistencije.

ITALIJA

Sandro Nicević (Benetton): Sredinom tjedna utrpao 32 koša Teramu (14/16 za dva) uz pet skokova i jednu asistenciju, dok je u posljednjem kolu prvenstva za 16 minuta igre protiv La Fortezze postigao četiri koša (1/5 za dva) i ponovno pet skokova i jednu asistenciju.

Dalibor Bagarić (GMAC): Nije nastupio ni protiv Elda, a ni protiv Terama u gostima.

POLJSKA

Damir Miljković (Turow): U prvoj utakmici finala poljskog doigravanja Prokom je bez problema svladao Turow 95:79. U momčadi Turowa Damir Miljković dobio je 31 minutu i za to vrijeme ubacio deset poena (1/4 za dva, 2/5 za tri, 2/4 slobodna) uz dvije asistencije.

RUSIJA

Zoran Planinić (CSKA): Rusi također privode sezonu kraju i na rasporedu su polufinalni susreti doigravanja. CSKA protiv Uniksa nakon pobjede 78:59 vodi 2-0. Zoran Planinić u tom susretu igrao je 11 minuta i ubacio šest poena (3/4 za dva).

Marko Popović (Uniks Kazan): U tom drugom susretu Uniksu je malo značila dobra igra Marka Popovića. Popović je bio prvo ime momčadi iz Kazana, igrao je 22 minute i ubacio 18 poena (3/3 za dva, 1/4 za tri, 9/10 slobodna) uz tri asistencije.

Krešimir Lončar (Uniks Kazan): Tešku borbu s centrima Moskovljana vodio je Krešimir Lončar koji je igrao kao i Popović 22 minute te ubacio sedam poena (1/3 za dva, 1/3 za tri, 2/2 slobodna) uz dva skoka.

SLOVENIJA

Vladimir Anzulović (Polzela): Unatoč pobjedi protiv Polzele 96:85, Slovan nije dohvatio polufinale doigravanja. U tom susretu kod Polzele dobro je odigrao Vladimir Anzulović koji je za 27 minuta ubacio 13 poena (2/2 za dva, 3/5 za tri).

Dražen Bubnić (Luka Koper): U borbi za izbjegavanje posljednje pozicije Luka Koper je u gostima svladala Elektru 88:81. Dražen Bubnić predvodio je Koprane s 21 poenom (9/15 za dva, 3/5 slobodna), 13 skokova, tri asistencije i tri blokade.

Davor Marcelić (Krka): Union Olimpija i Krka u međusobnom dvoboju izravno su odlučivali o prvom mjestu uoči doigravanja. Ljubljančani su bili bolji sa 67:63, a Davor Marcelić predvodio je Krku s 15 poena (0/3 za dva, 5/10 za tri), sedam skokova, tri asistencije i dvije ukradene lopte.

Damjan Rudež (Union Olimpija): Iako nije imao veliku minutažu, Damjan Rudež bio je među zapaženijim igračima Union Olimpije. Za svega 16 minuta ubacio je devet poena (1/3 za dva, 2/4 za tri, 1/2 slobodna).

ŠPANJOLSKA

Marko Banić (Iurbentia): Iako su očekivano poraženi kod Barcelone, momčad Bilbaoa zbog boljeg omjera uspjela je zadržati osmo mjesto koje im osigurava nastup u doigravanju. Sasvim solidna 31 minuta je iza našeg Banića koji je upisao 14 poena uz sedam skokova.

Drago Pašalić (Iurbentia): Ovog puta nešto više vremena na terenu je proveo i naš Pašalić koji je 20 minuta iskoristio za odličnih deset poena i dva skoka.

Marko Tomas (Real): Do nove, rezultatski beznačajne pobjede, stigli su i košarkaši Reala koji su kod Manrese slavili sa tijesna tri poena "viška". Bila je to još jedna dobra utakmica našeg Tomasa koji je uz devet poena upisao tri skoka i asistenciju.

Mario Stojić (ViveMenorca): Novom pobjedom ViveMenorca je učvrstila svoju 16. poziciju koja im još uvijek daje nadu u ostanak u prvoj španjolskoj ligi. Bio je to odličan nastup našeg Stojića koji je sa 17 poena i osam skokova ponovno predvodio svoju momčad.

Marino Baždarić (ViveMenorca): Svoju priliku iskoristio je i Baždarić koji je za 30 minuta upisao deset poena uz pet skokova.

Bruno Šundov (ViveMenorca): Nešto kraću minutažu dobio je Šundov koji je svojih 18 minuta ipak znao iskoristiti i uz četiri poena stigao je do dva obrambena skoka.

ŠVEDSKA

Srđan Subotić (Sundsvall): Sundsvall je stigao do prvog naslova prvaka Švedske u povijesti kluba. U odlučujućem petom susretu svladali su Solnu u gostima 75:69 uz dobru prezentaciju Srđana Subotića koji je ubacio 11 poena i tome dodao četiri asistencije.

TURSKA

Mario Kasun (Efes Pilsen): Efes Pilsen završio je regularni dio sezone u stilu. Svladao je u posljednjem kolu u gostima Mersin 84:77 te sezonu završio s omjerom 28-2. Protiv Mersina Mario Kasun igrao je 14 minuta i ubacio osam poena (4/7 za dva) uz pet skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!