Košarka

Video: Dallas Mavericksi neće odustati

Mario Majdić Natrlin • ponedjeljak, 11.05.2009.
Video: Dallas Mavericksi neće odustati
Foto: EPA

Nakon šokantnog poraza kod kuće od Denver Nuggetsa, kojem je kumovala i sudačka odluka, Dallas Mavericksi su još uvijek u nevjerici, ali od serije i doigravanja ne namjeravaju odustati...

Igrači Dallas Mavericksa su svjesni da im zadnje trenutke nitko neće vratiti natrag i ne namjeravaju razbijati glavu oko sučeve odluke.

Podsjetimo, pri samom kraju utakmice, pri vodstvu Dallasa 105:103, Antoine Wright je dva puta gurnuo igrača Denvera, Carmela Anthonyja, u namjeri da napravi prekršaj. Suci su to u potpunosti ignorirali i dopustili da se napad nastavi. Anthony se oslobodio i zabio fantastičnu tricu, te donio svojoj momčadi treću pobjedu u seriji.

"Nitko nam neće vratiti natrag tu zadnju akciju pa nema koristi od ponovnog gledanja", prokomentirala je zvijezda Mavericksa, Dirk Nowitzki.

NBA liga je ubrzo dala službeno priopćenje u kojem priznaje kako su suci donijeli pogrešnu odluku: "U večerašnjoj utakmici Dallas - Denver, sucima je promakao namjeran prekršaj Antoinea Wrighta na Carmelu Anthonyju, neposredno prije Anthonyjevog koša za tri poena", stoji u izjavi potpredsjednika lige, Joela Litvina.

Dirka Nowitzkog to nije previše dirnulo. Upravo suprotno: "Da sam ja liga, ja to ne bih rekao. Mislim da od toga nije nikome bolje. Nitko nam neće dati priliku da ponovno odigramo tih zadnjih sedam sekundi. Dakle, više od svega, mislim da je to samo pogoršalo stvari."

Liga još uvijek pregledava situacije koje su uslijedile neposredno nakon zadnjeg sučevog zvižduka, a u kojima su predsjednik Mavericksa Mark Cuban i igrač Josh Howard, u nevjerici bješnjeli parketom.

Mavericksi su ovim porazom gurnuti u omjer 0-3, iz kojeg se još nijedna NBA momčad nikada nije uspjela izvući.

Dallas je svjestan da odluka sama po sebi nije jedini razlog situaciji u kojoj se nalaze. Denver Nuggetsi igraju bolju košarku, a Dallas im se uspio suprotstaviti tek u toj trećoj utakmici. Denver igra fantastičnu obranu, a protiv njegovog napada Dallas nema baš previše odgovora.

"Moraš biti iskren i proučiti stvari koje si trebao napraviti bolje tijekom utakmice. Dva područja na kojima se moramo poboljšati su ulasci pod koš i šutevi iz drugih prilika. Ako budemo tu bolji, onda sučeva odluka ili nedostatak iste, neće odlučivati", svjestan je trener Mavericksa, Rick Carlisle.

Nowitzki priznaje da je atmosfera u momčadi nakon utakmice bila veoma loša i da su igrači teško prihvatili ovakav poraz, ali obećava da će za četvrtu utakmicu (s ponedjeljka na utorak) svi biti spremni.

"Ova serija nije gotova. Tako da ćemo pokušati doći do pobjede ovdje pred našim navijačima i nastaviti dalje od tu."

Mavericksi nikada nisu "pometeni" u utakmici na četiri pobjede. Ove godine protiv Denver Nuggetsa imaju omjer 0-7.

I dok je trener Nuggetsa, George Karl, aludirao kako je bilo dosta sudačkih odluka koje su otišle i na stranu Dallasa, razigravač Denvera, Chauncey Billups, nije propustio spomenuti fantastični šut Carmela Anthonyja, koji je naposljetku njegovoj momčadi donio tu važnu pobjedu.

"Ljudi ne shvaćaju da još uvijek moraš pogoditi taj teški šut. Melo je zabio nevjerojatan koš. Tako da, bez obzira što se dogodilo, to je bio nevjerojatan koš."

Što se tiče Mavericksa, ukoliko postoje oni koji ne vjeruju da se momčad iz Texasa može regrupirati i sabrati nakon ovakvog šoka, tu je još uvijek trener Carlisle da ih razuvjeri.

"Ovi igrači su se i ranije suočavali s problemima. Dogodilo se to u studenome, kada smo u sezonu krenuli s omjerom 2-7. Dogodilo se to i u siječnju, kada smo izgubili četiri utakmice za redom i nitko nije vjerovao da smo momčad za doigravanje. Isto se dogodilo i nakon poraza protiv Oklahoma Cityja... Očito je da će se isto dogoditi i sada. Ali, o tome se radi. Kada stvari zaguste, moramo se držati zajedno i nastaviti boriti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!