Ostali sportovi

Preminuo Branko Radić

Sportnet • srijeda, 13.05.2009.
Preminuo Branko Radić

U ponedjeljak 11. svibnja 2009. napustio nas je vrsni sportaš, legendarni kapetan splitskih ragbijaša, dragi prijatelj i veliki čovjek splitskog sporta. Splitsku sportsku obitelj, nadasve ragbijaše, obuzela je nenadana tuga i bol na pomisao da ga više nema među nama...

Splitski i hrvatski ragbi ostao je bez svoga vjernog i odanog člana. Branko Radić učinio je svoje prve ragbijaške korake u splitskoj Nadi još davne 1965. godine. Razvivši se u vrhunskog ragbijaša, ubrzo postaje nezamjenjivi član seniorske momčadi Nade i državne reprezentacije.

Bio je vođa i uzor brojnim generacijama splitskih ragbijaša dugo godina obnašajući časnu funkciju kapetana Nadine seniorske momčadi i državne reprezentacije. Branko Radić odigrao je 300 utakmica za svoju Nadu postigavši ukupno zavidnih 714 poena. Nastupio je za državnu reprezentaciju 40 puta.

Svoje dragocjeno sportsko i ragbijško iskustvo rado je prenosio na mlađe uzraste. Uvijek neiscrpne energije i duha bio je uzor i primjer mnogim naraštajima splitskih sportaša, posebno ragbijaša. Bio je aktivan u mnogim tijelima splitskog ragbija. Bio je trener, ragbijaški sudac i član Izvršnog odbora RK Nada i Ragbi '59.

Od 1984. godine kada se oprostio od aktivnog igranja za seniorsku momčad Branko je bio jedan od najaktivnijih članova veteranskog kluba Ragbi '59, za kojega je odigrao 80 utakmica. Ukratko, Branko je bio pravi spiritus movens svih događanja i akcija u splitskoj ragbijaškoj i sportskoj sredini poklonivši joj svojih ponajboljih 44 godine života. Zbog svojih ljudskih i sportskih kvaliteta bio je poštovan, omiljen i drag član brojne splitske sportske obitelji.

I upravo zato, splitski i hrvatski ragbi te sport u cjelini izgubio je jednog od svojih istaknutih neimara. Trajno ćemo ga se sjećati i trajno ćemo mu biti zahvalni.

Zbogom kapetane.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!