Nogomet

Miše: "Dinamo je okrenuo suce protiv nas"

Bernard Jurišić • petak, 15.05.2009.
Miše: "Dinamo je okrenuo suce protiv nas"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon dvije prospavane noći i nekoliko puta odgledane snimke prve finalne utakmice Kupa, trener Hajduka Ante Miše danas je radikalno promijenio svoj stav o suđenju u Maksimiru. Uz konstataciju kako je Hajduk drastično oštećen, Miše i Uprava Hajduka demantirali su priče kako je Miše jučer ponudio ostavku...

Kratka, ali oštra je bila konferencija za novinare Hajdukova trenera Ante Miše. Nakon nekoliko puta odgledane snimke maksimirskog susreta, Miše se oštro obrušio na suca Bruna Marića.

"Laž je da sam ponudio ostavku"

U nekim su medijima jutros izašle senzacionalističke priče kako je Ante Miše jučer ponudio ostavku. To su jutros odlučno demantirali i Miše i glasnogovornik kluba Davor Pavić u ime uprave. "Niti jednog trenutka nisam niti pomislio, niti izrekao da dajem ostavku, to je totalna dezinformacija. Tko vam je to rekao taj laže", kratko je komentirao Miše, a odlučno potvrdio Pavić.

"Analizirao sam utakmicu i danas moram jasno reći da je sudac direktno utjecao na rezultat. Jesam gentleman, ali istinu ne želim kriti. Dinamo je uspio u svom cilju, da kompletnu sudačku organizaciju okrene protiv nas i to im ne ide na čast."

Miše je naveo sve sporne situacije u kojima je daruvarski sudac zakinuo splitski klub. "Bišćanov start na Kaliniću bio je za crveni karton, a kad sam nekoliko puta pogledao snimku, start Linića ne da nije za crveni, nego možda nije bio ni prekršaj. Hrgović je na Kaliniću napravio istu stvar kao i Buljat na Mandžukiću i za to nije kažnjen. Lakat Lovrena na Kaliniću je isto bio za drugi žuti, a Mandžukićev udarac nogom u Šerićevu glavu minimalno za žuti, što bi mu bio drugi. Što nakon ovoga reći nego da je sudac maksimalno pomogao Dinamu i direktno utjecao na rezultat. Što ćemo sad govoriti o utakmici u kojoj moraš igrati s 9 igrača 45 minuta. Bi li utakmica bila ista i bi li rezultat bio isti da su Dinamu isključeni svi koji su trebali biti?"

Hajdukov trener vratio se na dva prethodna poraza od Varteksa i Rijeke i još jednom ponovio da je u tim utakmicama njegova momčad sama kriva za loš rezultat. "Protiv Varteksa nismo bili pravi i Varteks je zasluženo dobio. Protiv Rijeke smo igrali dobro i naši su napadači glavni krivci što nismo vodili 3:0 i što smo uopće došli u onakvu završnicu i morali pričati o sucu. Ali što se Maksimira tiče, potpuno je jasno da je sudac Marić direktno utjecao na rezultat, jer je bilo iluzorno očekivati nešto s dva igrača manje" rekao je Miše i dodao: "Da, vjerovao sam u Marića prije početka".

Već nakon utakmice u Maksimiru Miše je najavio da se Hajduk neće predati u uzvratu. Ponovio je to i danas. "Već sam najavio da Dinamo čeka pakao u Splitu i iza toga i dalje stojim. Iako nikad nitko u nas nije stigao prednost od 0:3 u ovom stupnju, ali ja se nadam da će moja momčad to napraviti i za to živim do kraja ove sezone."

Bilo je očito da je Miše ljut nakon analiziranja snimke, jer je nakon iznošenja svojih argumenata prekinuo konferenciju za novinare uz ironičan komentar: "Toliko od gentlemana s Poljuda za danas. Moram pripremiti momčad za utakmicu protiv Šibenika".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!