Zimski sportovi

Medveščak službeno u EBEL-u

Branimir Korać • petak, 15.05.2009.
Medveščak službeno u EBEL-u
Foto: Nikola Movrić

Hokejaši zagrebačkog Medveščaka i službeno su primljeni u jaku austrijsku Erste Bank hokejsku ligu. Vodstvo lige danas je na sjednici odlučilo kako će Medveščak iduće sezone uz klubove iz Slovenije, Mađarske i Austrije participirati u natjecanju...

Sjajni rezultati Medveščaka u posljednje dvije sezone nisu ostali neprimijećeni. Igrajući slovensku ligu hokejaši Medveščaka pokazali su kako se mogu nositi s jakom konkurencijom, a priznanje im je stiglo pozivnicom za nastup u austrijskoj profesionalnoj ligi koja je među jačima u Europi.

Veliko je to priznanje za hrvatski hokej kada se zna snaga same lige, marketinška popraćenost te sami interes među navijačima i sponzorima. U ligi će i iduće godine nastupati uz vrhunske austrijske klubove i slovenske perjanice Olimpija i Jesenice te najjači mađarski klub Alba Volan.

"Hrvatska olimpijska obitelj je s velikom radošću i zadovoljstvom primila vijest o ulasku KHL Medveščak u austrijsku ligu EBEL. Velika je to pobjeda hrvatskog hokeja, ali i nagrada za dugogodišnji uloženi trud odgovornih u klubu. Biti u hokejaškom društvu Austrije, Mađarske i Slovenije iznimna je čast za Medveščak, ali i hrvatski hokej na ledu u cjelini. S veseljem očekujemo početak sezone!", istaknuo je povodom Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora.

Pregovori između EBEL lige i Medveščaka trajali su gotovo dvije godine, a konkretizirali su se po prvi put u ožujku ove godine kada je vodstvo lige stiglo u Zagreb na završne razgovore i pokazalo zadovoljstvo viđenim.

"Očigledno je kako su se trud i nastojanja igrača, trenera i vodstva kluba isplatila. Da možemo vratiti hokej na staru slavu dokazali smo vrlo dobrom igrom u slovenskoj ligi prošle sezone kao i povratkom na prvo mjesto Prvenstva Hrvatske, a današnji službeni prijem u EBEL velika je stvar za klub, hokej u Hrvatskoj i hrvatski sport! Pred nama je vrlo veliki posao jer za samo nekoliko mjeseci Zagreb će biti domaćin ponajboljim klubovima, brojnim inozemnim medijskim ekipama te domaćim i stranim gledateljima iz nekoliko europskih zemalja koji su navikli na vrlo visoke standarde. Također radimo i na dolasku još nekoliko vrhunskih igrača iako smo već popunili klub novim kvalitetnim imenima. Ovaj veliki uspjeh donio je sa sobom i veliku odgovornost ali siguran sam da će on našoj publici donijeti veliki sportski užitak", sa zadovoljstvo je komentirao današnju odluku izvršnog odbora EBEL-a Damir Gojanović, predsjednik KHL Medveščak.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!