Ostali sportovi

Hrvatice dobile prvu

Ivana Strahija • petak, 15.05.2009.
Hrvatice dobile prvu

Hrvatska odbojkaška reprezentacija dobila je prvu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Mađarska je pala s 3:0 (25:14, 25:12, 25:12).

U svega sat i 12 minuta Hrvatice su apsolvirale Mađarsku, kako je i bilo za očekivati, pošto su naše susjede ipak mnogo slabija reprezentacija.

O tome svjedoči i rezultat, jer su naše odbojkašice ostavile Mađarsku na 14 odnosno 12 poena u setovima. Odlično je igrala Sanja Popović, koja je od 75 osvojenih upisala 11 poena, i to sedam u napadu i dva u bloku te dva iz servisa. Isti je broj poena osvojila i njena suigračica Senna Ušić Jogunica, s 10 napadačkih i jednim servis poenom.

Kod gošći se najviše istakla Barbara Dégi sa sedam osvojenih poena, od čega pet u napadu i dva iz servisa.

"Od početka je bilo jasno tko će biti pobjednik. Mađarska je uistinu slaba reprezentacija, a mi smo odigrali dovoljno za pobjedu. Kontrolirali smo igru od prvog do posljednjeg poena, a razlika u kvaliteti jasno se vidjela. Sigurno smo zadovoljni otvaranjem, pa će nam lakše biti sutra. I zalaganje na susretu bilo je dobro", rekao je za Sportnet.hr izbornik Miroslav Aksentijević.

Sutra naše odbojkašice odmjeravaju snage s Slovačkom, o čemu je Aksentijević kazao: "To je ozbiljnija reprezentacija i sigurno ćemo morati odigrati bolje no danas. Posebno u napadu i prijemu servisa moramo biti konkretniji. Ukoliko pobijedimo imat ćemo mnogo razloga za zadovoljstvo."

Dodajmo kako je Slovačka izgubila od Belgije, i to s 3:0 (25:23, 25:18, 25:17). Najbolja u pobjedničkoj ekipi bila je vrsna blokerica Gwendolin Horemans, koja je osvojila 13 poena (5 na bloku), a isto je toliko osvojila i Lise Van Hecke.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Japanu, Split:
Hrvatska - Mađarska 3:0 (25:14, 25:12, 25:12)
Belgija - Slovačka 3:0 (25:23, 25:18, 25:17)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!