Nogomet

"Kreće 'operacija Dinamo'"

Ivana Jurica • nedjelja, 17.05.2009.
"Kreće 'operacija Dinamo'"
Foto: Davor Sajko

S dva pogotka u Blaževićevoj mreži Hajduk se vratio na pobjednički kolosijek. Uoči dva posljednja prvenstvena kola, ali i uzvratnog susreta Kupa Hajdukovcima se ponovno vratio osmijeh na lice. Pobjeda nad Šibenikom mogla je biti i uvjerljivija, ali zakazala je efikasnost...

"Rutinska pobjeda u solidnoj predstavi u kojoj smo opet imali puno promašenih prilika. Nije bilo lako poslije tri poraza istrčati, dobiti utakmicu bez obzira na protivnika. Jedna iznimno korektna utakmica u kojoj smo odigrali onako kako sam i mislio da ćemo igrati. Iskusni igrači iznijeli su glavni teret. Moram čestitati svim igračima jer ova utakmica bila nam je bitna iz psihološkog razloga. Sad kreće 'operacija Dinamo' u Kupu", u uvodu će trener Splićana Ante Miše.

Miše se posebno dojmila Torcida: "Nismo nabijali lopte, pokušali smo igrom doći do gola. Prvih 20-ak minuta malo se osjećao pritisak. Moram reći da me ugodno iznenadio Giovanni Rosso. Bez obzira na svojih 37 godina odigrao je odličnu utakmicu i čak je u jednom trenutku možda bio i najbolji igrač Hajduka dok nije pao sa snagom. Zadovoljan sam sa svime, a najviše sa publikom. Ako se ove godine treba dodijeliti Hajdučko srce, onda se to treba dodijeliti Torcidi. Bez obzira na naše posrtanje u prvenstvu i rezultat u Kupu opet su došli, podržali su nas i ja im na tome čestitam još jednom."

Trener Šibenika Ivica Kalinić nakon susreta, naravno, nije mogao biti zadovoljan igrom svoje momčadi: "Kao što je cijela javnost primijetila, mi smo zadnjih par utakmica jednostavno pukli, kako bi se sportskim žargonom reklo. Više to nije momčad iz jesenskog dijela sezone i prvog dijela proljeća. Puno smo desetkovani s ozljedama na koje mi kao treneri nismo mogli utjecati, ali i sa žutim kartonima tako da praktički niti jednu utakmicu nismo odigrali u najboljem sastavu."

"Ne znam koliko ste pratili ali na samom početku sezone nitko nije predviđao da će Šibenik napraviti to što je napravio. Sretni smo i ponosni zbog toga. Ali šteta što smo to sad sve skupa pokvarili. Igrači koji su iznijeli najveći dio tereta jednostavno više to ne mogu nositi, a svi ovi koji ih mijenjaju nisu, moram to reći, još dovoljno zreli jer su previše mladi. Imali smo danas toliko naivnih pogrešaka, i u tehničkom i u taktičkom smislu, to jedna momčad ne bi smjela praviti. Ali kažem, nažalost, mi ih u zadnje vrijeme previše pravimo i to nas košta rezultata", u zaključku će trener Šibenika.

Debi u službenoj utakmici imao je Mario Brkljača, koji je ove zime stigao iz Kranjčevićeve: "Uzbuđen sam. Nakon dugo vremena sam dočekao svojih pet minuta da debitiram u dresu Hajduka. Ostvarila mi se životna želja. Sad treba razmišljati o momčadi, ne o mojim osobnim ambicijama. Mislim da imamo priliku u uzvratnom susretu Kupa napraviti što možemo, jer Dinamo je prvenstvo osigurao."

Imali su i gosti svog debitanta. Mladi Antonio Jakoliš odigrao je svoje prve minute na Poljudu: "Čast je igrati u prvoj momčadi. Za juniore bih igrao cijelu utakmicu, ali drago mi je da sam pridružen seniorskom sastavu i da povremeno dobijem po 10-15 minuta po susretu. Atmosfera je bila odlična. Nismo pokazali sve što znamo i možemo. Zasluženo smo izgubili s 2:0. Ali glavu gore, idemo sad probati pobijediti u dvije sljedeće utakmice i izboriti što se može."

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!