Zimski sportovi

Penguinsi otvorili pobjedom

Ante Jukić • utorak, 19.05.2009.
Penguinsi otvorili pobjedom
Foto: EPA

U prvoj utakmici finala doigravanja Istočne konferencije NHL-a, Pittsburgh Penguinsi rezultatom 3:2 svladali su Carolina Hurricanese. No, bez obzira na poraz, momčad iz Raleigha odigrala je sasvim dobru utakmicu.

Pokazali su noćas Pittsburgh Penguinsi da i bez spektakularnog učinka svojih najboljih igrača mogu pobjeđivati u doigravanju. Istina, Malkin i Crosby i noćas su popunili rubriku (kombinirano jedan gol + dvije asistencije), no svjetla pozornice ovog su puta ipak pripala nekim drugim igračima. Philippe Boucher načelno je trebao tek popuniti rupu nastalu izostankom ozlijeđenog Sergeja Gončara, da bi se na kraju pretvorio u junaka utakmice, a svojih pet minuta dočekao je i već pomalo zaboravljeni Miroslav Satan.

U jeku dominacije Hurricanesa u prvoj trećini, iskusni slovački napadač prekinuo je dvogodišnju "sušu" kad su play-off golovi u pitanju. Satan je Penguinse doveo u vodstvo u desetoj minuti, a već u sljedećoj na 2:0 dignuo je Evgenij Malkin, tako da su domaćini, možemo slobodno reći "ni krivi ni dužni", stvorili lijepu zalihu u uvodnom dijelu utakmice.

Napadi gostiju konačno su materijalizirani su završnici druge trećine, pogotkom Larosea, što je bio znak da nas očekuje uzbudljiva posljednja trećina. Dvoboj se lomio sve tamo do devet i pol minuta prije kraja, kada je Boucher, na asistenciju Sidneya Crosbyja, ponovno vratio Penguinse na dva gola prednosti. Iako su u pretposljednjoj minuti uspjeli još jednom "zakuhati" situaciju - za 3:2 pogodio je Corvo - Hurricanesi ipak nisu uspjeli izvesti potpuni povratak. Mellon Arena vidjela je, tako, prvu pobjedu svojih ljubimaca u finalu Istoka, a drugoj će možda svjedočiti već u srijedu, kada nas očekuje nastavak ove serije.

NHL doigravanje - konferencijska finala, rezultati, 18.05.2009.

Istočna konferencija:

Pittsburgh - Carolina 3:2 (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!