Košarka

Poveli Lottomatica i Armani

Vedran Babić • utorak, 19.05.2009.
Poveli Lottomatica i Armani

Zbog zavrzlame oko žalbe Fortituda glede njegovog ostanka u Prvoj ligi, doigravanje talijanskog prvenstva kasnilo je nekoliko dana, pa su prve dvije utakmice četvrtfinala odigrane tek sinoć. Armani Jeans slavio je u gostima kod Bancatercas Terama, dok je Lottomatica opravdala status favorita i s lakoćom povela protiv Angelica Bielle.

Uzbuđenja u doigravanju najbolje osmorice u talijanskom prvenstvu napokon su počela. Svaka faza igra se na tri dobivene utakmice, a prvi su do prednosti stigli lanjski finalist Lottomatica i Armani Jeans.

Lottomatica je kao drugoplasirana momčad prvenstva ugostila sedmoplasiranu Angelico Biellu i pobijedila 80:67. Rimljani su rutinirano održavali prednost stečenu već u prvoj četvrtini (25:14), pa njihova pobjeda do kraja utakmice nije dolazila u pitanje.

Najbolji strijelac domaćih bio je Ibrahim Jaaber s 21 košem, a zapaženu partiju odigrali su i Andre Hutson (18 koševa, 9 skokova) te Sani Bečirović (14 koševa, 4 skoka, 7 asistencija). Gostujuću listu strijelaca predvodili su Greg Brunner s 14 i James Gist s 13 poena.

Armani Jeans (6.) poništio je prednost domaćeg terena Bancatercas Teramu (3.), porazivši ga 85:75. Serijom 9-0 Armani je u drugoj četvrtini poveo s rekordnih 32-21, no domaćini su do poluvremena smanjili na 43:44.

Raspoloženi Amerikanci Mike Hall, David Hawkins i Maurice Taylor predvodili su Armani do nove velike prednosti od 69:59 na kraju treće četvrtine, da bi upravo Hall u posljednjoj četvrtini zaradio tehničku pogrešku i vratio nadu Teramu, koji se potpuno vratio u utakmicu i izjednačio na 75:75.

Međutim, Armani je u samoj završnici postigao deset koševa, a Teramo niti jedan, pa se u drugu utakmicu, onu u Milanu, ide s prednošću Armanija.

Hawkins (16 koševa, 6 skokova), Hall (15 koševa, 9 skokova) i Denis Marconato (10 koševa, 10 skokova) bili su najistaknutiji u redovima pobjednika, dok je najefikasniji kod domaćih bio Giuseppe Poeta s 20 poena. Jaycee Carroll je ubacio 18 uz 9 skokova, a Valerio Amoroso 14 uz 8 skokova.

Večeras s početkom u 20:30 sati na rasporedu su ostale dvije utakmice četvrtfinala doigravanja, u kojima se sastaju dvostruki aktualni prvak Montepaschi i Scavolini (8.), odnosno Benetton (4.) našeg Sandra Nicevića i La Fortezza (5.).

Druge utakmice jučerašnjih suparnika igraju se već sutra.

Lega A Basket, četvrtfinale doigravanja: Lottomatica - Angelico Biella 80:67, Bancatercas Teramo - Armani Jeans Milano 75:85

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!