Tenis

Ančić bez drugog kola

Branimir Korać • utorak, 19.05.2009.
Ančić bez drugog kola
Foto: Kristijan Komarica

Mario Ančić nije uspio dohvatiti drugo kolo ATP turnira u Kitzbühelu. U prvom kolu bolji je bio Španjolac Ruben Ramirez Hidalgo koji ga je svladao u dva seta za sat i pol igre...

Nakon tri pobjede u kvalifikacijama, Mario Ančić nije imao snage za prolazak u drugi krug ATP turnira u Kitzbühelu. U prvom kolu protivnik mu je bio Španjolac Ruben Ramirez Hidalgo kojeg je Mario u dva dosadašnja susreta svladao na zemljanoj podlozi, a svakako se najviše sjećamo dvoboja iz Rima gdje je Španjolac imao 5:1 u trećem setu, no Ančić je dobio sa 7:5.

U Kitzbühelu Mario je trebao otvoriti s Robertom Kendrickom koji je zbog ozljede odustao, a zamijenio ga je Ramirez Hidalgo.

Od početka meča Ramirez Hidalgo postavio se čvrsto i Mario je imao problema. Kod 3:3 napravio je Španjolac break i do kraja seta odservirao bez problema i sa 6:4 uzeo prvi set.

U drugom setu nije bilo nekih značajnijih promjena. Odmah na startu je Ramirez Hidalgo stigao do breaka, Ančić je zaprijetio u jednom navratu povratkom, međutim tri break lopte su ostale neiskorištene i duplim breakom na kraju meča Ramirez Hidalgo je uzeo pobjedu.

Meč prvog kola između Ančića i Ramirez Hidalga trajao je sat i 28 minuta, a naš tenisač imao je velikih problema s igrom u polju gdje je Ramirez bio taj koji je diktirao ritam. O tome dovoljno govori i igra protiv servisa, Ančić je u cijelom meču osvojio tek 12 poena na protivnikov servis.

ATP Kitzbühel, prvo kolo:
Ruben Ramirez Hidalgo (Španjolska, LL) - Mario Ančić (Hrvatska, Q) 6:4, 6:3, Jürgen Melzer (Austrija, 2) - Frederico Gil (Portugal) 6:3, 6:0, Oscar Hernandez (Španjolska) - Fabrice Santoro (Francuska, 4) 6:2, 6:3, Juan Ignacio Chela (Argentina) - Marc Gicquel (Francuska, 6) 5:7, 6:3, 6:0, Julien Benneteau (Francuska, LL) - Dudi Sela (Izrael, 8) 7:5, 6:1, Stefan Koubek (Austrija, WC) - Philipp Petzschner (Njemačka) 7:6(8), 6:4, David Junqueira (Argentina) - Paul Capdeville (Čile, LL) 6:3, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!