Tenis

Roku maraton, Dodig lako, Veić predao

Ivor Krapac • utorak, 19.05.2009.
Roku maraton, Dodig lako, Veić predao
Foto: Nikola Movrić

Roko Karanušić i Ivan Dodig su prošli, a Antonio Veić predao u prvom nastupu u kvalifikacijama Roland Garrosa. Roku je za prvi kvalifikacijski korak na drugom Grand Slam turniru sezone trebalo više od dva i pol sata, Ivan je slavio uvjerljivo, dok je Antonio izdržao nešto više od seta...

Od tri hrvatska aduta u muškim kvalifikacijama Roland Garrosa, prvo kolo prošli su Roko Karanušić i Ivan Dodig, dok se Antonio Veić oprostio predajom na startu.

Karanušić je opravdao status 11. nositelja teško izborenom pobjedom nad ljevorukim Brazilcem Ricardom Mellom, 199. na svijetu. Peti hrvatski reket je za dva sata i 43 minute slavio s 4:6, 6:2 i 12:10, a ključni break u završnici meča dohvatio je kod 10:10 u trećem setu.

U drugom kolu Roku slijedi Kanađanin Peter Polansky (273.), koji je na startu prošao puno lakše, sa 6:3 i 6:2 protiv 32-godišnjeg španjolskog veterana Fernanda Vicentea, prije devet godina 29., a danas 259. na svijetu.

Ivan Dodig ispustio je samo pet gemova protiv Brazilca Caija Zampierija (243.). 24-godišnji Međugorac slavio je sa 6:3 i 6:2, a na idućoj prepreci čeka ga još jedan brazilski tenisač, naš zagrebački poznanik Marcos Daniel (96.), prošlotjedni pobjednik Challengera u glavnom hrvatskom gradu.

Trećepostavljeni Daniel je u Parizu napravio prvi korak sa 6:4 i 6:4 protiv Indijca Prakasha Amritraja.

Antonio Veić predao je Marinku Matosevicu (201.), 23-godišnjem Australcu hrvatskih korijena, nakon ranog gubitka servisa u drugom setu. Australski tenisač dočekao je Veićevu predaju kod 7:5 i 2:0.

Iako razlog nije poznat, vjerojatno se radi o problemu s desnom rukom i palcem koje je Antonio natukao prošlog tjedna na Zagreb Openu. Ozljeda se dogodila u sudaru sa semaforom tijekom ogleda s Brianom Dabulom u osmini finala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!