Nogomet

Eduardo na novu operaciju

Sportnet • srijeda, 20.05.2009.
Eduardo na novu operaciju
Foto: Bruno Karadža

Hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva ipak se neće stići oporaviti na vrijeme kako bi se pridružio momčadi koja će tražiti tri boda u dvoboju s Ukrajinom...

"Duduov oporavak nažalost nije onakav kakvom smo se nadali, ozljeda aduktora je takve prirode da nema nikakvih izgleda za potpunu sanaciju do okupljanja uoči utakmice s Ukrajinom, tako da ga definitivno neće biti u kadru za taj susret", rekao je izbornik reprezentacije Slaven Bilić koji je s Duduom razgovarao u utorak kasno navečer.

Izbornik je u ponedjeljak naglasio kako je Eduardo da Silva u fazi oporavka te da mu je uručen pretpoziv u slučaju da uspije zaliječiti ozljedu aduktora. Nažalost, ona je takva da će zahtjevati još neko vrijeme do potpune sanacije.

Vezane vijesti

Tim slijedom, u Arsenalu su odlučili situaciju iskoristiti kako bi mu obavili i artroskopiju gležnja, a prema informacijama s kojima raspolažemo u ovome trenutku, riječ je o potrebitom kirurškom zahvatu na već operiranoj Eduardovoj lijevoj nozi, a koji iziskuje minimalno mjesec dana oporavka.

Dudu bi dakle simultano prolazio kroz rehabilitacijski proces za obje ozljede, i konačno potpuno oporavljen dočekao početak priprema za novu sezonu.

Bilić za Ukrajinu će na raspolaganju imati iduće napadače: Ivica Olić (HSV, Nje), Ivan Klasnić (Nantes, Fra), Mario Mandžukić (Dinamo), Nikola Kalinić (Hajduk), Mladen Petrić (HSV, Nje).

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!