Nogomet

"Titula kao šlag na vrhu torte"

Antonija Pavlić • srijeda, 20.05.2009.
"Titula kao šlag na vrhu torte"
Foto: EPA

Jedan od igrača koji će 27. svibnja u Rimu imati priliku osvojiti drugi uzastopni naslov pobjednika Lige prvaka, Barcelonin je branič Gerard Pique. Španjolac koji je prošle sezone titulu osvojio u dresu ovogodišnjeg suparnika, otkrio je da bi naslov bio kruna odlične Barcine sezone, te se uključio usput i u debatu o boljem iz dua Ronaldo - Messi.

Španjolski branič Barcelone i momak koji je prošle sezone već osvojio naslov pobjednika Lige prvaka u dresu Manchester Uniteda, otkrio je španjolskim medijima svoja razmišljanja o nadolazećem rimskom srazu u finalu najvećeg europskog klupskog natjecanja.

"Bilo bi teško ove sezone osvojiti naslov s Barcelonom, ali isto tako i fantastično.", kazao je. "Navijači uživaju u našim uspjesima i pobjeda bi nam došla kako šlag na vrhu torte."

Razgovor je potom skrenuo na najboljeg nogometaša na svijetu. Ronaldo ili Messi? Pique je igrao s oba. "Leo je bolji igrač. Igra nevjerojatnu sezonu; ne samo gledajući po golovima nego i po timskom radu i rezultatima."

"Ipak, Ronaldo ima nevjerojatnu brzinu i ako ga ostavite na samo metar on će to iskoristiti. Može zabiti i s 40 metara i iznimno je opasan jer je kompletan igrač."

Prognozirao je kratko i taktiku s kojom će nastupiti u Rimu. "Ronaldo će vjerojatno nastupiti kao istureni napadač, ali nisam zabrinut zbog toga. To je jedinstveni događaj - finale Lige prvaka - i uživat ću."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!