Nogomet

Nova nula sa Sesvećanima

Mihaela Bradovski • srijeda, 20.05.2009.
Nova nula sa Sesvećanima
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Kada Pjesnici slove kao apsolutni favoriti, redovito im se događaju podbačaji. Siva je to realnost momčadi iz Kranjčevićeve kojoj nije pošlo za rukom niti u drugom domaćem susretu protiv posljednje Croatije upisati sva tri boda. Samo jedan pogodak promijenio bi stanje na tablici no ne i dojam igre koju su Pjesnici pružili, a lako se moglo dogoditi da iz kaznenog udarca izgube i taj osvojeni bod...

Još jednom, po peti puta u tekućoj sezoni, nogometaši Zagreba na domaćem terenu nisu upisali pobjedu iz dvoboja u kojem su bili izraziti favoriti. U susretima protiv posljednjeplasiranih Intera, Zadra i Croatije iz Sesveta "bijeli" su ove sezone u Kranjčevićevoj osvojili tek šest bodova, u prijevodu izgubili su ogromnih devet.

U posljednjem prvenstvenom kolu Pjesnici ugošćuju Zadar te imaju priliku barem malo popraviti dojam kada su u pitanju utakmice protiv najslabijih momčadi HNL-a. Protiv spomenutih momčadi Zagrebaši nisu bili ništa osjetnije uspješniji niti na gostovanjima, u Zadru su upisali poraz, a u Zaprešiću slabašni remi, dok su uvjerljivo svladali tek Croatiju, baš na stadionu u centru grada.

Vezane vijesti

Baš kao protiv Intera, u susretu prije točno dva kola, Pjesnici su u nastavku vidljivo trkački posustali te su suparnicima ostavili dovoljno prostora za opasne i čak kontinuirane napade. Jedina razlika između ova dva dvoboja, pogodak je koji su "bijeli" protiv Zaprešićana ipak uspjeli postići, dok su u nedjelju dobri pokušaju Vugrinca, zatim i Pejića ostali zapisani tek kao pokušaji.

INTER, ZADAR, CROATIA

8. kolo Inter - Zagreb 1:1
9. kolo Zagreb - Croatia S. 1:1
11. kolo Zagreb - Zadar 0:0

19. kolo Zagreb - Inter 0:1
20. kolo Croatia S. - Zagreb 1:4
22. kolo Zadar - Zagreb 2:1

29. kolo Zagreb - Inter 1:0
31. kolo Zagreb - Croatia S. 0:0

Definitivno se ne može reći kako su gledatelji u Kranjčevićevoj u posljednje dvije utakmice imali razloga za zadovoljstvo. Osim trke u nastavku, Pjesnici su u posljednjem susretu imali u momčadi i nekoliko iznimno slabih pojedinaca, za koje su u nekim trenucima morali igrati i njihovi suigrači.

Posebno se to odnosi na dvojac u samoj središnjici veze, dijelu momčadi koji je u nedjelju bio daleko najslabiji. Neuvjerljiva predstava kapetana Jugovića i mladog Šovšića utjecala je i na ofenzivu Vugrinca, koji se vrlo često vraćao pomoći u centrali te se tako Zagrebov napad u većem dijelu susreta sveo tek na Ivana Krstanovića. Bila je to protiv Sesvećana veza bez ideje, završnog pasa, odlučnosti, ali i ritma.

Dok je Jugović djelovao prestatično i povučeno za jednog veznog igrača, uz to još i kapetana momčadi, Šovšić je, mora se priznati, mnogo pretrčao, ali u velikoj mjeri uzalud. Zagrebov je mladi veznjak drugi susret za redom gotovo u svakom napadu "bijelih" ponešto zakomplicirao, što je u velikoj mjeri rezultiralo brojnim izgubljenim loptama.

U prvome dijelu susreta njihovo slabije izdanje pokušali su otvorenom igrom prema naprijed kompenzirati stoper Kartelo, bočni igrači Celjak i Ivanković te krila Mujdža i Pejić, kasnije i Špičić. U tom su periodu Pjesnici i stvorili svoje najizglednije prilike, no problem je redovito nastajao u samoj završnici. Kada bi spomenuti igrači i probili svoju stranu, na povratnoj lopti često nije bilo nikoga.

Kako se Vugrinec često pridodavao slaboj središnjici, u šesnaestercu gostiju za moguću je opasnost bio zadužen tek Krstanović čije je forma u nekoliko posljednjih susreta, baš kao i forma cjelokupne momčadi, u silaznoj putanji. Kako se susret bližio kraju tako je bilo vidljivije kako Zagrebu treba "nova krv" na terenu, te upravo zbog toga čudi i neiskorištena treća zamjena.

Kada bi se učinak "bijelih" gledao po ocjenama, vratar Škorić, stoper Pavlović i desni vezni Mujdža zaslužili bi ocjenu više od ostatka momčadi, dok su spomenuti Šovšić, Jugović, a nakon njih i Krstanović odigrali daleko ispod svojih mogućnosti, ali i razine cijele momčadi.

Igrači Luke Pavlovića morati će i individualno i momčadski dignuti igru na višu razinu žele li u idućem kolu Maksimir napustiti ne potpuno osramoćeni. Opomenutih igrača nema, a do kraja tjedna ostaje vidjeti tek kakvo je stanje po pitanju ozljeda i bolesti. Za razliku od susreta s "davljenicima" Zagrebaši su dokazali kako imaju igru za momčadi s vrha, pitanje je tek koliko se stanje u Kranjčevićevoj može promijeniti do dvoboja s Dinamom.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!