Tenis

Martić prošla, Roko razočarao

Ivor Krapac • srijeda, 20.05.2009.
Martić prošla, Roko razočarao
Foto: Ivor Krapac

Drugog kvalifikacijskog dana Roland Garrosa ubilježili smo po jednu pobjedu i poraz hrvatskih aduta. Petra Martić prošla je prvo kolo ženskih kvalifikacija, dok je Roko Karanušić neočekivano izgubio na drugoj prepreci u muškima...

Petra Martić, jedina Hrvatica u ženskom kvalifikacijskom ždrijebu drugog Grand Slam turnira sezone, napravila je prvi korak u dva tijesna seta. 18-godišnjakinja iz Duća proslavila je 7:5 i 7:5 protiv Britanke Georgie Stoop, 183. na svijetu.

Drugo kolo Petri donosi zvučniju protivnicu, 11-postavljenu Talijanku Albertu Brianti (119.), koja je na startu prošla sa 7:5 i 6:4 protiv Ruskinje Jekaterine Bičkove.

Roko Karanušić, 11. nositelj muških kvalifikacija, nije se probio u završno kolo. Roka je sa 6:2 i 6:4 iznenadio 20-godišnji Kanađanin Peter Polansky (273.), čime je peti hrvatski reket ostao bez mogućnosti da treći put zaigra u glavnom ždrijebu pariškog Grand Slam turnira.

Roko je u Roland Garrosu dvaput prošao kvalifikacije, 2006. i lani, oba puta uz poraz u prvom kolu glavnog turnira. Ovog puta je sve ostalo samo na jednoj kvalifikacijskoj pobjedi, u ponedjeljak u više od dva i pol sata prvog kola protiv Ricarda Mella.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!