Rukomet

Oglasio se Šola

Sportnet • srijeda, 20.05.2009.
Oglasio se Šola
Foto: Davor Sajko

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola pokrenuo je stegovni postupak protiv igrača RK „Medveščak Konica – Minolta“ Ivana Kneževića.

"Nakon pregledane snimke, osobno sam nazvao predsjednika Stegovnog povjerenstva Srećka Ilića i pokrenuo stegovni postupak protiv rukometaša Ivana Kneževića. Moram napomenuti kako po završetku utakmice niti jedna strana nije unijela službenu primjedbu u zapisnik. HRS osuđuje svako nasilje i grubosti na utakmicama. Svoje osobno mišljenje o čitavom slučaju izreći ću nakon što Stegovno povjerenstvo donese odluku budući da ničime ne želim utjecati na njegov rad. Također, želio bih osuditi medijske pritiske na Savez budući da im je cilj pokazati kako Savez ne reagira te unaprijed osuditi igrača. Naime, u niti jednom slučaju u svijetu ovakve se stvari nisu rješavale u roku 72 sata. Postoji procedura i mi je želimo poštovati", rekao je danas Šola.

U ovakvim slučajevima procedura iznesena u Stegovnom propisniku kaže slijedeće:
1. Prijava slučaja Stegovnom povjerenstvu, odnosno pokretanje stegovnog postupka
2. Stegovno povjerenstvo traži očitovanje svih aktera događaja (igrači, suci, nadzornik)
3. Pregled službenog video materijala
4. Odluka Stegovnog povjerenstva

Budući da se na službenoj snimci sporni događaj ne vidi najbolje (igrači su stajali leđima okrenuti kameri) HRS zahvaljuje Čakovečkoj TV što je pomogla svojom snimkom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometKup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!