Tenis

Martić korak do, Dodig ispao

Ivor Krapac • četvrtak, 21.05.2009.
Martić korak do, Dodig ispao
Foto: Ivor Krapac

Petra Martić došla je pobjedu do glavnog turnira Roland Garrosa, dok je Ivan Dodig zaustavljen na drugoj prepreci u muškim kvalifikacijama. Petra je iznenadila 11. nositeljicu, a Ivan se oprostio protiv prošlotjednog pobjednika zagrebačkog Challengera...

Petra Martić, jedina hrvatska igračica u ženskim kvalifikacijama Roland Garrosa, probila se korak do glavnog ždrijeba sa 7:5 i 6:2 u drugom kolu protiv 11. nositeljice, 29-godišnje Talijanke Alberte Brianti (119.). Kako i rezultat otkriva, 18-godišnjakinja iz Duća imala je prave probleme jedino u prvom setu.

Brianti je krenula s ranim breakom, no Petra je u nastavku okrenula taj set u svoju korist, da bi u drugoj dionici još triput oduzela servis suparnice i sve riješila za sat i 35 minuta na terenu.

Za glavni turnir Martić će morati preskočiti 21. nositeljicu, Ruskinju Jevgeniju Rodinu (134.), koja je u drugom kolu prošla sa 6:4 i 6:1 protiv Australke Sophie Ferguson.

Ivan Dodig nije uspio zaskočiti trećepostavljenog Brazilca Marcosa Daniela pa se, tako, Marinu Čiliću, Ivi Karloviću i Ivanu Ljubičiću neće pridružiti nitko iz muških kvalifikacija. 30-godišnji Brazilac (96.), koji je prije nekoliko dana proslavio naslov na Zagreb Openu, svladao je Dodiga sa 7:5 i 6:4.

Ivanov početak bio je dobar, u prvom setu imao je break prednosti i vodstvo od 4:1, no Daniel je u nastavku vratio break, u osmom gemu držao nakon break-lopte, pa sve riješio oduzimanjem Dodigovog servisa u završnici seta.

U drugoj dionici Brazilac je obavio najvažniji dio posla ranim breakom, dok je u svojim servis-gemovima ostao čvrst, spasivši pritom i dvije break-lopte 24-godišnjeg Međugorca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!