Nogomet

Boca ispala i iz Cope Libertadores

Maja Giljanović • petak, 22.05.2009.
Boca ispala i iz Cope Libertadores
Foto: EPA

Dupkom ispunjene tribine Bombonere doživjele su još jedan udarac. Njihove je Boca Juniorse usred Buenos Airesa iz osmine finala Cope Libertadores izbacio Defensor Sporting.

Defensor je prošli tjedan u Montevideu izvukao samo 2:2 i protivno svim prognozama uspjeli su izboriti četvrtfinale Cope Libertadores.

Budući Boca u južnoameričkoj verzije europske Lige prvaka na svojoj Bomboneri nije izgubila nijednu utakmicu posljednjih šest godina "stručnjaci" su Defensoru nipodništavajući preporučili da ni ne putuju u Argentinu, ali Urugvajci su ih demantirali.

Preživjeli su uragan Boce u prvih 15-tak minuta, a čim su uvidjeli da su posve ravnopravni favoriziranima primjerice Juan Romanu Riquelmeu ili Rodrigu Palaciju i sami su se usudili zapucati na Abbondanzierija.

U 27. je minuti tako Bocine navijače projektilom utišao Diego, a Carlos Ischia koliko god je zaigrao "viktoriju" na gol Defensora nije uspio pronaći dobitnu kombinaciju.

Izvanredni Martin Silva na golu Defensora branio je čuda (osobito Gaitanu i Riquelmeu u finišu) te je šesterostruki pobjednik Cope bio prisiljen priznati poraz.

Defensor se u četvrtfinalu sastaje s jedinim preostalim Argentincima Estudiantesom iz La Plate, ostali četvrtfinalni parovi su Gremio (Brazil) - Caracas (Venezuela), Cruzeiro (Brazil) - Sao Paulo (Brazil) te Nacional (Urugvaj) - Palmeiras (Brazil), a Boca će tekuću sezonu (16. su u Clausuri nakon 14 kola) poželjeti čim prije zaboraviti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!