Tenis

Martić prošla kvalifikacije

Ivor Krapac • petak, 22.05.2009.
Martić prošla kvalifikacije
Foto: Ivor Krapac

Karolina Šprem neće biti jedina hrvatska igračica u glavnom ždrijebu ženskog turnira Roland Garrosa. Pridružila joj se Petra Martić, koja je bila uspješna u kvalifikacijama...

Petra Martić je prvi put u karijeri izborila glavni ždrijeb nekog Grand Slam turnira. 18-godišnja hrvatska igračica zaokružila je kvalifikacijski put trećom uzastopnom pobjedom bez izgubljenog seta.

Nakon Britanke Georgie Stoop i 11-postavljene Talijanke Alberte Brianti, Petra je u završnici kvalifikacija arhivirala i 21. nositeljicu, Ruskinju Jevgeniju Rodinu (134.), koja je pala sa 6:4 i 6:4.

Martić je, tako, u trećem pokušaju u kvalifikacijama Grand Slam turnira prošla sve tri prepreke. U prethodna dva nastupa, lani na US Openu i početkom ove sezone na Australian Openu, gubila je u prvom kolu.

U prvom kolu glavnog turnira Petra će se sresti s prolaznom suparnicom, Talijankom Marom Santangelo (108.), a ako bude uspješna, ni drugo kolo ne izgleda tako strašno - išla bi na bolju iz susreta Rumunjke Monice Niculescu i 24. nositeljice, Kanađanke Aleksandre Wozniak.

Roland Garros, 22.5.2009., kvalifikacije, treće kolo: Martić (Hrvatska) - Rodina (Rusija, 21) 6:4, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!