Nogomet

Zagreb uveličava dodjelu pehara

Mihaela Bradovski, Borna Rupnik • nedjelja, 24.05.2009.
Zagreb uveličava dodjelu pehara
Foto: Davor Sajko

U posljednjoj ovosezonskoj utakmici na zagrebačkom stadionu u Maksimiru sučelit će se gradski rivali Dinamo i Zagreb. Plavi su potvrdili titulu i mislima su djelomično već pomalo i u splitskoj završnici sezone, ali Krunoslav Jurčić najavljuje mobilizaciju i za ovaj susret jer Pjesnici definitivno nisu lagan protivnik...

Zagrebački je Dinamo ove godine svojim navijačima ponudio čak dvije proslave. Prva je odrađena prošle nedjelje, kada su tri boda protiv Slaven Belupa i matematički označila obranu naslova prvaka, dok je druga na rasporedu večeras, kada će preporođeni nogometaši Krunoslava Jurčića u sklopu pretposljednjeg kola hrvatskog nogometnog prvenstva odmjeriti snage sa Zagrebom. Po završetku utakmice očekuje se i svečana dodjela pehara, odnosno zlatnih medalja.

Raspoloženje u klubu i oko njega iznimno je pozitivno. Jurčić na raspolaganju ima sve igrače osim ozlijeđenih Miroslava Slepičke i Ante Tomića, koji za sastav ne konkuriraju još od gostovanja u Šibeniku, ali prizdravio je čileanski veznjak Pedro Morales, koji je prije ozljede ramena pokazao da može donijeti dodatan poticaj suigračima na terenu. Tomislav Butina odradit će utakmicu kazne zbog isključenja u prošlome kolu.

Vezane vijesti

Osim toga, Dinamov si strateg zbog izostanka rezultatskog imperativa može priuštiti malo preslagivanje momčadi kako bi uzvratnu utakmicu finala Kupa na Poljudu svi dočekali maksimalno spremni, no to ne znači da će prva jedanaestorica biti sastavljena od rezervi i juniora. "Igrat će ekipa koja je iznijela veći dio prvenstva", otkrio je Jurčić.

Sigurno je tek da će Ivicu Vrdoljaka na poziciji zadnjeg veznog zamijeniti Argentinac Adrian Calello, a Jurčić je jučer rekao i kako s prvom momčadi trenira mladi napadač Andrej Kramarić te nije nemoguće da svi Dinamovi navijači koji dođu na utakmicu na djelu vide još jednu mladu nadu u plavome dresu.

Baš kao i "modrima" i Pjesnicima rezultat ovog susreta ne može bitnije utjecati na plasman. Stoga će i strateg gostiju Luka Pavlović, iako želi dobru prezentaciju svoje momčadi, priliku dati i nekim igračima koji do sada nisu toliko bili u prvome planu. "Naš cilj je na Maksimiru odigrati jednu kvalitetnu utakmicu i predstaviti se široj javnosti dobrom igrom. Za protivnika imamo momčad prvaka što dovoljno govori o njenim kvalitetama, ne očekujemo opuštanje, sigurno će pred svojom publikom pokušati potvrditi dosadašnje igre, a i oni su kao i mi napaljeni na međusobni susret. Mi ćemo na teren izaći motivirani i pokušati napraviti sve za jedan dobar rezultat."

Zagreb će novom prvaku suprotstaviti momčad koja će startati sa tri, možda i četiri juniora, a i obrambena će linija u ovom sastavu zaigrati po prvi puta. "Pejića nema, jedina alternativa mu je Ivanković, Pavlović i Celjak su započeli i prošli susret, a krenut ćemo i s Mikulićem koji se oporavio i uskače umjesto Kartela. Mislim da je ovo linija koja će u ovom trenu najbolje funkcionirati. Koliko nam je važno da ostavimo dobar dojam, toliko moramo već polako gledati i razmišljati o idućoj sezoni pa ću izmjenama isprobati neke druge varijante što nam može biti orijentir za eventualno dovođenje nekog igrača sa strane."

Pavlović je izdiktirao početnu jedanaestoricu uz napomenu kako postoji mogućnost da od prve minute zaigra i Besart Abdurahimi. Uz spomenute Celjaka i Pavlovića, te sada već standardnog Šovšića u središnjici, Zagrebov mladi reprezentativac bio bi taj četvrti junior u sastavu, dok će priliku za nastup s klupe čekati iskusni Kartelo i Piškor, te kapetani Oršulić i Jugović.

Dobar nogomet nagovještavaju i prijašnji rezultati ovih suparnika - u Kranjčevićevoj je u rujnu bilo 2:2, dok je u prosincu Dinamo na svom travnjaku slavio 3:1. "Zagreb će se doći nadigravati, opasniji su u gostima, ali to nam odgovara", smatra Kruno Jurčić, svjestan da njegovi nogometaši puno lakše igraju protiv ekipa koje se ne zatvore u vlastiti šesnaesterac, a što bi radosno pozdravila i publika, koja će prema najavama Maksimir pohoditi u velikom broju.

T-Com 1. HNL, 32. kolo: Dinamo - Zagreb, 20:15

Dinamo: Kelava - Lovren, Barbarić, Bišćan, Ibanez - Tomečak, Calello, Badelj, Sammir - Mandžukić, Sivonjić

Zagreb: Škorić - Celjak, Mikulić, Pavlović, Ivanković - Mujdža, Šovšić, Parlov, Špičić - Vugrinec, Krstanović

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

32. kolo

Šibenik2:1Osijek
Rijeka2:0Cibalia
Varaždin0:1Inter-Zaprešić
Zadar1:1Sesvete
Slaven Belupo1:1Hajduk
Dinamo0:1Zagreb
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!