Košarka

Juniorska titula opet u Splitu

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 25.05.2009.
Juniorska titula opet u Splitu
Foto: Nikola Movrić

Juniori Splita CO unijeli su barem malo radosti u tešku sezonu svog kluba. U finalu juniorskog prvenstva u Zagrebu Splićani su pobijedili Cedevitu i osvojili naslov najboljih u zemlji...

Juniori Splita CO vratili su naslov prvaka u vitrine svog kluba. Na završnom turniru u Zagrebu Splićani su pobijedili dvije zagrebačke momčadi, Cibonu u polufinalu (90:69) i Cedevitu u finalu (87:81) i barem malo uljepšali lošu klupsku sezonu koja je završila u subotu.

U finalnom okršaju igrala su se čak dva produžetka, regularni dio završio je 62:62, a prvi produžetak 74:74. U trećem produžetku splitska je momčad pokazala da je ipak kvalitetnija u ovom trenutku i pobjedom od 87:81 nakon dvije godine vratila trofej u svoje vitrine. Treće mjesto osvojila je Cibona, pobjedom protiv Zadra 76:64.

Najbolji igrač finala bio je Splićanin Filip Najev s 23 poena, 11 skokova i čak 6 blokada, Katić i Baković ubacili su po 18. Kod Cedevite centar Ivan Buva završio je susret sa sjajnim "dvostruko-dvostrukim" učinkom od po 19 poena i skokova, a Gabrić je ubacio 23 poena.

Za najkorisnijeg igrača završnog turnira proglašen je splitski razigravač Toni Katić, koji je ujedno najbolji asistent (8) i drugi strijelac turnira (41). Najbolji strijelac je Zadrov Ivan Batur (52), a i najbolji skakač dolazi iz Zadra - Antonio Vlaić (28).

Juniorske prvake Hrvatske ove sezone vodi trener Mladen Vušković, a da u njima ima dobrog materijala pokazali su i osvajanjem 4. mjesta na kvalifikacijskim turniru Eurolige održanom u Beogradu u ožujku. Vitrine splitskog kluba pune su juniorskih titula (Splićani su osvojili tri juniorske titule u zadnjih pet godina), no u zadnje vrijeme to se nije osjetilo u seniorskom pogonu. Hoće li ovog puta?

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!