Tenis

Čilić ponovno prošetao

Ivor Krapac • srijeda, 27.05.2009.
Čilić ponovno prošetao
Foto: Kristijan Komarica

Marin Čilić bio je uvjerljiv i u drugom nastupu u Roland Garrosu. Nakon tri seta prvog kola protiv Jana Hernycha, na drugoj prepreci bio je još dominantniji, Dudi Sela bio je kakva-takva prijetnja jedino u drugom setu...

Manje od sat i pol bilo je potrebno Marinu Čiliću za osiguranje najboljeg seniorskog rezultata na pariškom Grand Slam turniru. Nakon prvog kola iz 2007. i drugog iz prošle godine, 13-postavljeni hrvatski adut je ove sezone napravio korak više sa 6:0, 6:3 i 6:1 protiv Dudija Sele za samo 83 minute igre.

24-godišnji Izraelac, 55. tenisač svijeta, nije uspio biti ni blizu iznenađenju protiv prvog hrvatskog reketa. Prvi i treći set bili su jednosmjerna ulica, Marin ih je odigrao jako dobro i koncentrirano, a Sela sasvim suprotno, s previše promašaja, dok su u drugom stvari bile izjednačenije.

U toj dionici presudio je Čilićev break za vodstvo od 4:2, dok je i Izraelac imao svojih prilika protiv servisa, no nije ih iskoristio - točnije, Marin mu je dobrim servisom ili napadom s crte zatvorio vrata svaki put kada je postalo gusto. Najopasnije je bilo u prvom gemu drugog seta, kada je hrvatski adut izvukao 15:40, dok je kod 1:1 bilo 0:30 i 40:40, a u devetom gemu 15:30 i nekoliko izjednačenja. Čilić je tada držao za 6:3 tek na četvrtu set-loptu.

Nakon takvog raspleta seta u kojem nije odigrao loše, ali svejedno ostao bez ičega, Sela je u trećem brzo potonuo, odmah izgubio servis, a zatim potpisao kapitulaciju nakon još dva Marinova breaka. Ako izuzmemo manje probleme u drugoj dionici, ovo je stvarno bilo jako lako.

Čilić je, tako, bez izgubljenog seta dobio mečeve koje je morao dobiti, Hernych i Sela ipak spadaju u kategoriju igrača koji mu ni ne smiju biti veća prijetnja na zemlji. Idući izazov trebao bi biti prvi pravi - u trećem kolu slijedi 18. nositelj Radek Štepanek, koji je danas za nešto više od tri sata opravdao ulogu favorita sa 6:4, 4:6, 6:4 i 6:4 protiv francuskog lucky losera Mathieua Montcourta.

Roland Garros, tenisači, drugo kolo: Čilić (Hrvatska, 13) - Sela (Izrael) 6:0, 6:3, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!