Nogomet

Ferguson: "Pobijedila je bolja momčad"

Marin Vuković • srijeda, 27.05.2009.
Ferguson: "Pobijedila je bolja momčad"
Foto: EPA

Sjajnom i uvjerljivom predstavom protiv Manchester Uniteda momčad Barcelone je detronizirala aktualnog europskog prvaka i zasluženo odnijela titulu najbolje momčadi Starog kontinenta. Svjestan potpunog podbačaja svoje momčadi i premoći španjolskog prvaka bio je i Alex Ferguson, priznavši kako je jednostavno pobijedio - bolji.

Teško se sjetiti kada je Manchester United posljednji put djelovao ovako nemoćno kao večeras na Olimpicu. Momčad koju su mnogi uoči utakmice postavljali u ulogu favorita, čak i protiv ovakve Barcelone, odigrala je jednu od najgorih utakmica u proteklih nekoliko godina i potpuno zasluženo predala krunu europskog prvaka boljem protivniku.

Tvrditi, međutim, kako je Barcelona Ligu prvaka osvojila isključivo zbog lošeg dana Manchester Uniteda bio bi sportski grijeh. Iniesta, Xavi, Messi i ostali odigrali su sjajnu utakmicu, u potpunosti nadigrali engleskog prvaka i natjerali Alexa Fergusona na priznanje kako je večeras doista pobijedila bolja momčad.

"Mislim da je prvi pogodak bio ključan, pogodili su iz prvog pravog napada i to je bio loš početak utakmice za nas", komentirao je nakon utakmice Ferguson. "Odlično smo počeli, imali samopouzdanja, ali smo nakon primljenog pogotka pokazali dosta nervoze. Imali su pogodak prednosti i u toj situaciji mogli su držati loptu cijelu noć, mi jednostavno nismo imali ono što treba za pobjedu."

"U drugom smo poluvremenu imali nekoliko poluprilika i možda smo trebali odigrati bolje, ali da budem pošten pobijedila nas je bolja momčad. Mi nismo bili na svojoj razini, a nakon prvog pogotka bilo nam je još teže", dodao je Sir Alex.

Tijekom cijele utakmice Barcin vezni red činio je što god je poželio, dok su Unitedovi vezni igrači nizali pogreške. Michael Carrick odigrao je vjerojatno jednu od najgorih utakmica sezone, dok je izlazak Andersona nakon prvih 45 minuta jasno pokazao što Ferguson misli o njegovom nastupu.

"Ubacio sam Carlosa Teveza u drugom poluvremenu, malo sam se i kockao sa samo dva igrača u sredini terena jer nam je trebao netko tko će probiti posljednju liniju Barcelone. Oni su se dobro branili, ali mislim da smo mogli stvoriti veći pritisak na njihovu posljednju liniju", rekao je Ferguson.

Usprkos porazu i spoznaji kako se u jednoj od najvažnijih utakmica sezone gotovo nisu niti pojavili na terenu, Ferguson smatra kako će United naučiti lekciju te iz ovog poraza izaći jači i odlučniji: "To je ono najbolje u nogometu, kad vam ne ide možete samo naprijed, a mislim da imamo odličnu momčad i da možemo napredovati", dodao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!