Nogomet

Giggs: "Nismo ni došli na utakmicu"

Marin Vuković • četvrtak, 28.05.2009.
Giggs: "Nismo ni došli na utakmicu"
Foto: EPA

Jedan od najiskusnijih pojedinaca na travnjaku Olimpica bio je kapetan Manchester Uniteda Ryan Giggs, čovjek koji iza sebe ima 11 naslova prvaka Engleske i dva naslova prvaka Europe. Kroz svoju bogatu karijeru i više od 800 utakmica u dresu Crvenih vragova iskusio je i teške poraze i najljepše trenutke, no večeras je i sam morao priznati kako je njegova momčad gotovo u potpunosti podbacila.

"Razočarani smo rezultatom i igrom, mi se jednostavno nismo ni pojavili na utakmici. Oni jesu, igrali su odličan nogomet, mi nismo", rekao je Velšanin. "Dobro smo počeli utakmicu i to je bio naš cilj. Htjeli smo ih pritisnuti i tada smo stvorili i dvije prilike. Na kraju bih rekao da smo čak stvorili i više prilika od Barcelone."

Vezni red Uniteda u ovoj je utakmici kapitulirao pred Iniestom, Xavijem i Messijem, koji su se na trenutke poigravali s jednom od najjačih momčadi svijeta. Giggs smatra kako je upravo prvi pogodak odlučio utakmicu.

"Kad se radi o ove dvije momčadi, mislim da je u velikoj prednosti onaj koji prvi postigne pogodak jer obje momčadi znaju držati loptu. Na našu nesreću, oni su prvi došli do prednosti", razočaran je Giggs. "Barcelona vas nekad može učiniti smiješnim jer tako dobro drže loptu u svom posjedu. Na trenutke smo ih lovili po terenu i nismo igrali u sustavu u kojem smo trebali igrati."

Baš kako i Alex Ferguson, i kapetan Uniteda smatra kako će se United iduće sezone vratiti još jači: "Nemamo pravo osvojiti svako natjecanje, to pravo se mora izboriti i zaslužiti na terenu. Mislim da uvijek dobro reagiramo na razočaranja i vjerujem da ćemo se vratiti bolji i jači. Nadam se novom finalu sljedeće sezone", dodao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!