Tenis

"Bit ću spreman za Murraya"

Ivor Krapac • petak, 29.05.2009.
"Bit ću spreman za Murraya"
Foto: Kristijan Komarica

Tri nastupa, tri pobjede bez izgubljenog seta - Marin Čilić zasad potvrđuje da se odlično pripremio za izazove u Roland Garrosu, a nakon pobjede nad Radekom Štepanekom, pred novinarima je najavio i ono što slijedi, osminu finala protiv Andyja Murraya...

Sjajan posao već je za Marinom Čilićem u njegovom trećem seniorskom nastupu na pariškom Grand Slam turniru. Preklani je izgubio u prvom kolu, prošle godine korak iza, dok je ovog puta triput slavio u tri seta i izborio svoju prvu osminu finala na pariškoj crvenoj prašini, koju pamti po juniorskom naslovu iz 2005. godine.

Radek Štepanek arhiviran je sa 6:1, 7:6(4) i 6:3, s čime je Marin, naravno, mogao biti jako zadovoljan: "Sretan sam s ovom pobjedom, ranije u sezoni mi nije išlo najbolje na zemlji, no ovdje sam pronašao formu i igram dobro. Jasno, i uživam što više mogu."

Dosad je sve prošlo bez ispuštenog seta, što prvom hrvatskom reketu otvara apetite i za više - u osmini finala neće biti favorit s obzirom da će se s druge strane mreže naći Andy Murray, treći na svijetu, ali nema razloga za strah. U dosadašnja dva seniorska međusobna susreta Škot je, istina, ubilježio dvije pobjede, ali obje su bile tijesne, 2007. u Davis Cupu na wimbledonskoj travi u pet setova, a lani u Madridu sa 7:5 i 7:6(2), dok je jedini ogled na zemlji otišao na Marinovu stranu, još u juniorskim danima.

McEnroe izdvojio Marina

Iako je John McEnroe imao i pogrešnih procjena u svojim prognozama, lijepo je čuti da veliki Amerikanac vidi upravo prvog hrvatskog reketa kao potencijalno ovogodišnje iznenađenje u Roland Garrosu.

Gostujući na Eurosportu, McEnroe je istaknuo Čilića kao svog favorita "iz sjene", valjda ovog puta neće promašiti...

Dogodilo se to upravo 2005. na Čilićevom putu do juniorskog naslova u Roland Garrosu, kada je u polufinalu slavio sa 7:5 i 6:3, no s obzirom da je ovo nešto sasvim novo i drugačije, na to se nije previše osvrtao u susretu s novinarima: "Ne mislim da je on tako loš na zemlji, dosta se popravio, upisao je nekoliko lijepih pobjeda u Monte Carlu i na drugim turnirima. No, ipak je očito da ovo nije njegova najbolja podloga, mislim da ću imati šansu igrati kvalitetno i doći u dobru poziciju da možda i dobijem taj meč."

U Davis Cupu je protiv Murraya već odigrao meč na tri dobivena seta, ali na travi, što je ipak drugačije, tjelesno ne toliko zahtjevno: "No, igrao sam i u Australiji nekoliko kvalitetnih mečeva na tri dobivena, ovdje također, tjelesno sam dobro pripremljen i bit ću spreman za njega što god da se dogodi u tom susretu."

"Servira dobro na svakoj podlozi, kretanje mu je među najboljima na Touru, uvijek je teško protiv njega jer te tjera da odigraš još jedan udarac, može vratiti puno lopti", dodao je Čilić o svom dolazećem protivniku: "Potrebno je biti koncentriran i tjelesno jak da bi mu se pariralo, traži se i snaga i konstanta u igri."

S obzirom na tri relativno brze pobjede u prva tri kola, za vjerovati je da sa snagom Marin neće imati problema, moralo bi biti dovoljno energije, a nadajmo se da neće biti ni puno padova u igri tijekom meča.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!