Automoto

Stoner juri Mugellom

Maja Giljanović • subota, 30.05.2009.
Stoner juri Mugellom
Foto: EPA

Drugi slobodni trening u Mugellu osvojio je bivši svjetski prvak Casey Stoner. Ducatijev je as odvozio 23 kruga, najbrži je bio u petom, pred kraj treninga je izletio sa staze, ali prošao bez ijedne ogrebotine i odradio još krug-dva.

Casey Stoner je u petom krugu Mugellom projurio za 1:49.323 što je obilato ispod njegovog i otprije rekorda staze (1:50.003), a malčicu bolje od najbližeg mu jutrošnjeg rivala i najbržeg nakon prvog treninga Jorgea Lorenza (1:49.350).

Treći je lokalni ljubimac Valentino Rossi (dvije desetinke sporiji od svog španjolskog momčadskog kolege), a Top 5 su upotpunili Toni Elias na četvrtom i Loris Capirossi na petom mjestu (obojica sedam desetinki sporiji od Stonera).

U Topu 10 su još Colin Edwards, Andrea Dovizioso i Dani Pedrosa (sporiji manje od stotinke sekunde) te Alex de Angelis i Randy de Puniet.

Spomenimo i da je svjetski prvak Rossi nastavio s tradicijom predstavljanja nove kacige svaki put kad MotoGP gostuje u Italiji. 30-godišnjak se ovog puta odlučio na dizajn koji slikovito dočarava pritisak s kojim se sedmerostruki pobjednik ovdje zaredom (dvaput na Hondi i pet puta na Yamahi) nosi iz godine u godinu: dvije se ruke, naime, u očaju hvataju za glavu.

Kvalifikacije pete utrke sezone su u 14 sati.

Velika nagrada Italije, drugi trening:
1.Stoner (Australija, Ducati) 1:49.323
2.Lorenzo (Španjolska, Yamaha) 1:49.350
3.Rossi (Italija, Yamaha) 1:49.517
4.Elias (Španjolska, Honda Gresini) 1:49.954
5.Capirossi (Italija, Suzuki) 1:49.981
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!