Tenis

McEnroe: "Čilić je moj dark-horse"

Maja Giljanović • subota, 30.05.2009.
McEnroe: "Čilić je moj dark-horse"
Foto: EPA

Gostujući u sinoćnjoj emisiji Eurosporta Game, set and Mats istinska teniska legenda John McEnroe nije štedio komplimente koje je upitan o potencijalnom iznenađenju ovogodišnjeg Roland Garrosa sipao na račun našeg Marina Čilića...

U emisiji koju vode bivša 24. igračica svijeta Engleskinja Annabel Croft (1984. juniorska pobjednica Wimbledona nije sasvim realizirala potencijal) i bivši prvi igrač svijeta te pobjednik i Australian Opena (3) i Roland Garrosa (1982., 1985., 1988.) i U.S. Opena (1) Šveđanin Mats Wilander gostovao je John McEnroe.

50-godišnji je sedmerostruki Grand Slam pobjednik (tri Wimbledona, četiri New Yorka) upitan vidi li koga drugog a ne Rafaela Nadala kao pobjednika rezolutno izjavio: "Jedino što Rafu može zaustaviti je da mu netko reketom polomi koljena"".

Od "uobičajenih sumnjivaca" spomenuo je Federera, Murraya, Đokovića, Verdasca i Del Potra: "Deplasirano je o Murrayu ili Đokoviću koji su treći i četvrti igrači svijeta govoriti u smislu pritajenih favorita" te zaključio: "Marin Čilić je zato igrač kojeg ja vidim pravim dark-horseom".

"Čilić je mlad i gladan uspjeha. Upija poput spužve, razmišlja na terenu, sjajan je u svakom pogledu i pred njim je velika karijera. Tim prije jer se o njemu brine Bob Brett koji je toliko pozitivnog izvukao od brojnih kasnije se pokazalo velikana" (primjerice Gorana Ivaniševića, op. a.), objasnio je McEnroe i priču zaključio simpatičnom usporedbom: "Onako visok, tanak, pomalo krakat, Čilić je muška Venus Williams".

13. igrač svijeta u prva tri kola protiv Jana Hernycha (6:0, 6:4, 6:3), Dudija Sele (6:0, 6:3, 6:1) i Radeka Štepaneka (6:1, 7:6, 6:3) nije izgubio ni set, a u svojoj prvoj osmini finala u Parizu juniorski pobjednik ovdje 2005. se sastaje s trećim nositeljem i trećim igračem svijeta Andyjem Murrayem (prije četiri godine baš je Škota tada prvog nositelja pobijedio u polufinalu juniorskog Roland Garrosa).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!