Košarka

Keramičari prožvakali Madriđane

Goran Markuš • subota, 30.05.2009.
Keramičari prožvakali Madriđane

Bez većih problema kontroliravši igru praktički cijeli susret igrači Tau Ceramice upisali su sigurnu uvodnu polufinalnu pobjedu protiv Real Madrida našeg Marka Tomasa...

Kako im se ne bi ponovila tijesna završnica u prvom susretu serije kao protiv Bilbaoa u prvom krugu doigravanja Keramičari vrlo oštro ulaze u utakmicu i već nakon svega deset minuta igre bježe na sasvim solidnih +7. Naravno, gosti se i dalje nisu predavali, no na njihovu žalost na poluvrijeme odlaze sa tek malo ugodnijih šest poena zaostatka.

Iskoristivši još jednu kratku nepažnju protivnika već na otvaranju drugog poluvremena domaćini bježe na još ugodnijih +12 koje iskorištavaju za nešto mirniji ulazak u završnicu. Iako se Keramičari opuštaju Madriđani ipak ne uspijevaju iskoristiti pruženo i domaćin pobjeđuje sa sigurnih 11 poena razlike.

Vezane vijesti

Alex Mumbru (15 poena, 4 skoka) i Louis Bullock (15 poena, 7 asistencija) pokušali su odvesti utakmicu u neizvjesnu završnicu, no sjajni Igor Rakočević (23 poena) i Tiago Splitter (22 poena, 12 skokova) osigurali su mirnu pobjedu Tau Ceramice. Naš Marko Tomas odigrao je prilično loših 16 minuta tijekom kojih je upisao tek jedan skok i asistenciju.

Dok se drugi polufinalni par, Barcelona i Unicaja, sastaju već sutra s početkom u 12:30h ovaj dvojac na svoj će drugi ogled čekati sve do četvrtka u 20:15h.

ACB liga, završnica

polufinale

Baskonia91:80Real Madrid
Barcelona70:62Unicaja Málaga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!