Rukomet

Zovko: "Vrlo kvalitetna utakmica"

Željko Kubatka • subota, 30.05.2009.
Zovko: "Vrlo kvalitetna utakmica"
Foto: Axel Heimken

U prvoj pripremnoj utakmici za kvalifikacijski susret sa Francuskom rukometašice Hrvatske pobijedile su srpsku reprezentaciju pred više od tisuću gledatelja u Kutini…

HRVATSKA - SRBIJA 34:32 (18:16)

Prijateljska utakmica
SRC Kutina, gledatelja: 1200.
Suci: Helena Crnojević – Emina Kostecki
Nadzornik: Boris Crnojević.

HRVATSKA: Knezović, Jelčić, Tatari, Kožnjak, Golubić 2, Ambroš, Gaće 3, Arslanagić 3, Pušić 2, Tarle 2, Franić 2, Penezić 8, Maruščec, Lovrić 2, Zebić 2, Petković 8.
Izbornik: Zdravko Zovko

Sedmerci: 5/5
Isključenja: 4 minute

SRBIJA: Tatalović, Krpež, Koperec 5, Bartošić 2, Lekić 6, Števin 4, Dmitrović, Damjanović 3, Erić 2, Tomašević, Rajović 3, Živković, Ognjenović, Cvijić, Đorđević, Trifunović 1, Georgijev, Filipović
Izbornik: Dragan Markov.

Sedmerci: 6/5
Isključenja: 8 minuta

Kao i obično grad Kutina, njeni rukometni djelatnici i gledatelji pružaju veliku podršku našoj reprezentaciji u nastojanju da izbori dobar rezultat u kvalifikacijskom susretu sa Francuskom pa je i večeras kutinska publika napunila dvoranu. Pripremna utakmica igrana je u pravom prijateljskom okruženju bez čvrstoće u obrani kako bi se izbjegli nepotrebni kontakti i ozljede, a izbornici Zovko i Markov isprobavali su razne varijante obrana i napada. Uz to, hrvatske reprezentativke koje igraju izvan Hrvatske, reprezentaciji su se priključile tek jučer i još nisu sto posto "u pogonu".

Može se reći da je napad bio bolji dio hrvatske reprezentacije a posebno su se isticale Andrea Penezić i Ivana Petković. Obje su postigle po osam golova a raduje što je Petković imala sto postotnu realizaciju sa sedam metara, pet pogodaka iz pet pokušaja. Krila Zebić, Gaće i Golubić solidne a po jedno poluvrijeme su branile Sanela Knezović i Ivana Jelčić. Na mjestu linijskog igrača uglavnom je igrala Marijana Tarle i postigla je dva gola. Naravno, ova utakmica nije odlučivala o ničemu ali ipak je dobro što je rezultat bio pozitivan za hrvatsku reprezentaciju. U srpskoj reprezentaciji najbolji strijelci su bile Andrea Lekić, kojoj su se odnedavno pridružile u slovenskom Krimu Jelena Grubišić i Kristine Franić i Svetlana Ognjenović sa šest postignutih golova.

Zdravko Zovko za Spotrtnet.hr izjavio je: Vrlo kvalitetna prijateljska utakmica, možda i prekvalitetna za ovaj dio priprema. Dobra, pa čak i odlično odigrana obrana iako se po rezultatu ne čini tako. Zadovoljan sam, i sa utakmicom koju ćemo odigrati sutra trebali bi dobiti pravu sliku. Golmanice su također dobro odradile posao a Jelena Grubišić nije nastupila jer je osjetila bol u križnim ligamentima ali se nadam da će nam se pridružiti sutra.

Druga prijateljska utakmica igra se sutra (nedjelja) a nadamo se da će naše rukometašice pružiti dobru igru pred ponovo punom dvoranom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!