Tenis

Ivanović se oprostila od "krune"

Ivor Krapac • nedjelja, 31.05.2009.
Ivanović se oprostila od "krune"
Foto: EPA

Ana Ivanović neće obraniti naslov pobjednice Roland Garrosa. Ivanović je ispala u osmini finala bez jačeg otpora Bjeloruskinji Viktoriji Azarenki...

S obzirom da već dugo nije u formi u kojoj je bila lani kad je došla do naslova, od Ane Ivanović se teško moglo očekivati da će i ove godine do kraja na pariškoj crvenoj prašini. Pored toga, Ivanović je uoči Roland Garrosa imala problema i s ozljedom, a kada se sve sabere, očito je ono što je u prethodnim kolima napravila bio maksimum.

Viktorija Azarenka "detronizirala" je osmopostavljenu 21-godišnju Srpkinju sa 6:2, 6:3 i time prošla u svoje prvo Grand Slam četvrtfinale u karijeri. Dosad je triput bila u osmini finala, po jednom na Australian Openu, US Openu i ovom turniru, a ova sezona joj je i prije ovog uspjeha već bila najbolja u karijeri, što je potvrdila probojem među prvih deset na svijetu.

Devetopostavljena Bjeloruskinja će među posljednjih osam testirati dosad nedodirljivu Dinaru Safinu. Prva tenisačica svijeta je i u osmini finala prošla bez ikakvih problema, sa 6:1 i 6:0 protiv Aravane Rezai za samo 53 minute na terenu. Četiri meča - samo pet izgubljenih gemova, nikom ove godine u Parizu zasad ne ide tako kao štićenici Željka Krajana.

Uz Azarenku, u nedjelju smo dobili još jednu igračicu koja se prvi put probila u četvrtfinale nekog Grand Slam turnira. 20-postavljena Slovakinja Dominika Cibulkova osigurala je uspjeh karijere na četiri najveća sa 6:2 i 6:4 u osmini finala protiv 29. nositeljice, Mađarice Agnes Szavay, koja nije dugo uživala u velikoj pobjedi nad Venus Williams kolo ranije.

Marija Šarapova potvrdila je da se vraća na nekadašnju razinu nakon duge stanke zbog ozljede ramena novom pobjedom u tri seta. Šarapova očito ove godine u Parizu ne može bez da meč ode u odlučujuću dionicu - u osmini finala prošla je sa 6:4, 0:6 i 6:4 protiv Na Li, uz preokret nakon što je gubila s 4:2 u trećem setu.

Ruskinja se u završnici meča požalila na bol u bedrenom mišiću, tražila je i pomoć fizioterapeuta, no ni to je nije usporilo na putu do pobjede. U četvrtfinalu će se sresti s Cibulkovom.

Roland Garros, tenisačice, osmina finala: Safina (Rusija, 1) - Rezai (Francuska) 6:1, 6:0, Azarenka (Bjelorusija, 9) - Ivanović (Srbija, 8) 6:2, 6:3, Cibulkova (Slovačka, 20) - Szavay (Mađarska, 29) 6:2, 6:4, Šarapova (Rusija) - Na Li (Kina, 25) 6:4, 0:6, 6:4.

Parovi, osmina finala: Mattek-Sands/Petrova (SAD/Rusija, 10) - S. Williams/V. Williams (SAD, 5) 7:6(4), 5:7, 7:6(6), Yan/Zheng (Kina, 16) - Stosur/Stubbs (Australija, 4) 6:4, 7:5, A. Radwanska/U. Radwanska (Poljska) - Peschke/Raymond (Češka/SAD, 2) 6:2, 6:3.

Juniorke, prvo kolo: Njirić (Hrvatska, 11) - Garcia (Francuska) 6:1, 6:3, Tomljanović (Hrvatska, 6) - De Bernardi (Francuska) 6:4, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!