Tenis

Au revoir Dementijevoj, Serena u tri

Maja Giljanović • subota, 30.05.2009.
Au revoir Dementijevoj, Serena u tri
Foto: EPA

Druga igračica svijeta Serena Williams nije briljirala, ali je u tri seta prošla škakljivu Mariju Jose Martinez Sanchez. Četvrta je, pak, na svijetu Elena Dementijeva zapela u trećem setu protiv Sam Stosur...

Četvrta nositeljica Elena Dementijeva izletjela je protiv Samanthe Stosur. Bivša (2004.) finalistica, četvrtfinalistica prošle godine, četvrta je igračica svijeta ispala u tri seta. Rijetki su "petci" da 27-godišnjakinja izjednači u drugom setu i poklekne u trećem, ali baš joj se to dogodilo danas protiv Australke.

Tim je uspjeh 30. nositeljice veći što je Dementijevu u trećem setu limitirala na jedan jedini gem (6:1) - Stosur je briljantno servirala (samo tri je poena izgubila nakon prvog servisa, a ubacila ga je u 88 % slučajeva), realizirala tri od četiri break-lopte, dok ona sama protivnici nije dala ni promil šanse na svom servisu (0/0 break-lopti Ruskinje).

32. igračici svijeta ovo je uspjeh karijere u Parizu - najdalje je u 3. kolo otišla prije dvije godine - a u osmini se finala (drugoj na Grand Slamovima nakon 4. kola u Melbourneu 2006.) sastaje s Francuskinjom Virginie Razzano.

26-godišnjakinja (36.) ni sama nikad nije u Roland Garrosu prošla dalje od 3. kola (2000., 2001., 2005.), a danas je nakon velike borbe u dva seta (identičnih 7:5) slavila protiv Talijanke Tathiane Garbin.

U dva su seta dalje prošle i meč jedna protiv druge izborile Agnieszka Radwanska protiv Katerine Bondarenko i Svetlana Kuznjecova protiv Melinde Czink - 12. je nositeljica protiv Ukrajinke izgubila samo šest, a sedma protiv Mađarice još manje, samo četiri gema.

Aleksandra Wozniak, koja je u drugom kolu izbacila našu Petru Martić, prošla je i Lourdes Dominguez Lino (6:3 u trećem setu) i zaslužila u sljedećem kolu istrčati na Chatrier budući joj je protivnica u osmini finala Serena Williams.

Druga je nositeljica protiv Marije Jose Martinez Sanchez izgubila prvi set (6:4), bivša (2002.) pobjednica je izjednačila u drugom (6:3) te u trećem setu u drugom pokušaju zaključila posao. Druga igračica svijeta je Španjolki servis uzela u trećem gemu (2:1) i ponovno u sedmom (5:2), 43. na svijetu (ljevakinja koja prakticira chip&charge igru) jedan je break uspjela vratiti, ali drugi joj je bio prevelik zalogaj (6:4).

Jelena Janković je demolirala Jarmilu Groth. Peta je nositeljica u prvom kolu (Cetkovska) izgubila pet gemova, tri u drugom (Ribarikova), a Australki, rodom Slovakinji (73.), je danas u 65 minuta dozvolila samo dva gema (6:1 u oba seta) te se u osmini finala sastaje s 19-godišnjom Soranom Cirsteom.

Rumunjka je u dva seta izbacila 10. nositeljicu Caroline Wozniacki i na svom drugom Roland Garrosu (prošle godine je na debiju prošla jedno kolo) izborila najveću pobjedu karijere. Cirstea je u drugom setu na 5:4 spasila set-loptu, a rutinirano je prebrodila i 10-tak minuta prekida na koliko se proteglo ukazivanje pomoći Dankinji u samom finišu seta/meča (ozljeda što ramena, što križa) te je breakom u 12. gemu izbjegla neizvjesnost trećeg seta koji bi se zbog mraka odigrao sutra.

Baš je meč sinoć prekinut (5:7, 7:5) u svoju korist kraju privela deveta nositeljica Viktorija Azarenka. Bjeloruskinja je u trećem setu protiv Carle Suarez Navarrro dvaput izgubila servis, ali je iskoristila četiri (od šest) break-lopti na servis 22. nositeljice te izborila osminu finala protiv braniteljice naslova, druge Srpkinje Ane Ivanović.

Roland Garros, 3. kolo:
A. Radwanska (Poljska, 12) - K. Bondarenko (Ukrajina) 6:2, 6:4, Cirstea (Rumunjska) - Wozniacki (Danska, 10) 7:6(3), 7:5, Wozniak (Kanada, 24) - Dominguez Lino (Španjolska) 6:2, 3:6, 6:3, Razzano (Francuska) - Garbin (Italija) 7:5, 7:5, Janković (Srbija, 5) - Groth (Australija) 6:1, 6:1, Kuznjecova (Rusija, 7) - Czink (Mađarska) 6:1, 6:3, S. Williams (SAD, 2) - Martinez Sanchez (Španjolska) 4:6, 6:3, 6:4, Stosur (Australija, 30) - Dementijeva (Rusija, 4) 6:3, 4:6, 6:1, Azarenka (Bjelorusija, 9) - Suarez Navarro (Španjolska, 22) 5:7, 7:5, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!