Nogomet

"Nije važna minutaža"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 01.06.2009.
"Nije važna minutaža"
Foto: Kristijan Komarica

Početak možda i odlučujućeg tjedna za hrvatsku nogometnu reprezentaciju donosi Slavenu Biliću nekoliko briga, ali od zacrtanog cilja, pobjede nad Ukrajinom, jednostavno se ne može odustati. Svoja su razmišljanja iznijeli Mladen Petrić i Niko Kranjčar...

Uz pretpostavku da je mjesto Ivice Olića u vrhu napada izabrane vrste Slavena Bilića zacementirano, za drugu poziciju konkuriraju prije svega Mladen Petrić i Mario Mandžukić. Igrač HSV-a ponajviše radi na svojoj tjelesnoj spremi.

"Ništa me ne boli i tražio sam odvojeni rad s fizioterapeutom", objasnio je svoj program u Rovinju Mladen Petrić. Otvoreno se nada mjestu u sastavu Hrvatske: "Nadam se da ću istrčati protiv Ukrajine i pomoći donijeti uspjeh. S obzirom na utakmicu u Harkivu vjerujem da možemo do sva tri boda".

S njime u prvoj jedanaestorici, Bilić bi protivniku suprotstavio uigrani tandem iz Hamburga. "S Olićem se vrlo dobro slažem jer se kvalitetno nadopunjujemo. Žao mi je tek što nismo osvojili poneki trofej", rekao je Petrić.

Nije pobjegao ni od tvrdnje da u kockastom dresu pruža nešto manje nego u klubu. "Svjestan sam problema i porazgovarat ću s izbornikom o tome".

A s ozljedama se ove godine mučio i Niko Kranjčar, koji se potpuno prilagodio igri u Premiershipu, a bio je jedan od ključnih kotačića koji su održali Portsmouth u prvom razredu engleskog nogometa. "Zvuči kao floskula, ali zdravlje je najvažnije. Samo mi to treba u budućnosti", rekao je nekadašnji igrač Dinama i Hajduka.

Njegov je nastup još uvijek pod velikim znakom upitnika. Ipak, u Portsmouthu je uspijevao odraditi treninge: "Zadnja tri dana uspješno odrađujem treninge punog intenziteta, no ne znam hoću li biti spreman za utakmicu. Meni je ipak najvažnije da budem u reprezentaciji, neovisno o minutaži".

"Nisam u najboljoj formi", priznaje, "i želim što prije zaboraviti ovu sezonu". Naravno, neizbježno je bilo i pitanje o eventualnom napuštanju Fratton Parka. "Imam ugovor još godinu dana, a sve ovisi o klupskim ambicijama. Nemam razloga otići ako mi potvrde da ne žele sudjelovati samo u borbi za opstanak", kaže Kranjčar.

Osvrnuo se i na prošlotjedne dvoboje Dinama i Hajduka te ih ocijenio pozitivnom ocjenom: "Drago mi je što je u prvom planu bio nogomet, odnosno što se priča o golovima i potezima".

Jedan od Bilićevih pomoćnika, Nikola Jurčević, samo je kratko opisao što bi trebao biti temelj uspjeha protiv Ukrajine: "Planiramo prvenstveno napadati preko bokova, to bi trebao biti okvir. Siguran sam da nas Ukrajinci ničime ne mogu iznenaditi i zato vjerujem u pobjedu".

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!