Ostali sportovi

Hrvatski inline kup

Sportnet • ponedjeljak, 01.06.2009.
Hrvatski inline kup

Koturaljkaški savez Hrvatske, po uzoru na "Svjetski inline kup", od sezone 2009. organizira Hrvatski inline kup (HIC). HIC kombinira natjecanje najboljih brzinskih rolera iz regije, masovno okupljanje rolera i dobru zabavu...

Na 3. kolu nastupilo je preko 60 rolera u tri konkurencije: u prvoj, speed, utrci na 20 kilometara pobjedio je, treći put za redom u utrkama HIC, Miodrag Popović iz kluba Intro Line (Beograd) sa vremenom 37 minuta i 28 sekundi. Drugo mjesto osvojio je Aleš Gros iz kluba Medvode (Slovenija) dok je treće mjesto pripalo Dini Alberiniju iz kluba 5 element (Rijeka). Ovo je također i redoslijed u ukupnom poretku kupa.

U ženskoj konkurenciji za dužinu kotača pobijedila je Tadeja Donko, Murska Sobota (Slovenija) ispred zemljakinje Ane Odlazek iz Kranja, u vremenu 38 minuta i 28 sekundi. Za treće mjesto također se vodila velika borba u kojoj je slavila Nika Manevski također iz Slovenije. Naša najbolje plasirana natjecateljica bila je Vanja Pušnik iz Splita na 5. Mjestu, ali je zato ona u ukupnom poretku na sjajnom drugom mjestu.

Druga utrka na programu bila je utrka na oet krugova za kadete i fitness rolere. U ženskoj konkurenciji sva tri prva mjesta osvojile su članice Zagrebačkog kluba Vatreni Kotači: 1. Anamaria Marinić, 2. Kristina Wengust i 3. Ivona Mitrović. U muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Igor Erceg (Piran), drugi je bio Blaž Ponikvar (Kranj), a treći Fran Urban iz rolerskog kluba Zagreb.

Treća utrka bilo je Sveučilišno prvenstvo Zagreba gdje su ostvareni sljedeći rezultati: žene: 1. Dunja Čota, 2. Vedrana Bukal, 3. Melita Klekar, studenti: 1. Filip Škripelj, 2. Damir Štampar, 3.Marin Olujić. Preostala dva kola održat će se u jesenskom dijelu u Splitu, a finale na Grobniku 11.10.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!