Tenis

Juniorke u osmini finala

Maja Giljanović • ponedjeljak, 01.06.2009.
Juniorke u osmini finala

Status nositeljica i favoritkinja u svojim mečevima drugog kola juniorskog Roland Garrosa potvrdile su Ajla Tomljanović i Silvija Njirić...

Šesta nositeljica Ajla Tomljanović je nakon 6:4, 6:2 u prvom kolu protiv Francuskinje Clothilde De Bernardi u drugom protiv Aleksandre Krunić na terenu provela još manje vremena.

Talentirana je 16-godišnjakinja (530. seniorka svijeta) protiv Srpkinje izgubila samo četiri gema (6:2, 6:2). Zagrepčanka s bazom na Floridi u Akademiji slavne Chris Evert osminu je finala izborila za svega 49 minuta i u svakom je pogledu nadigrala svoju protivnicu. 19. juniorki svijeta peta je servis uzela pet puta (63%), a ona sama je svoj servis izgubila samo jednom (osvojila je 77% poena nakon prvog i 53% nakon drugog servisa).

U dva je seta prošla i 11. nositeljica Silvija Njirić. 804. seniorka svijeta i 10. juniorka je nakon 6:1, 6:3 protiv Francuskinje Caroline Garcia u prvom kolu u drugom protiv Darije Salnjikove izgubila samo tri gema više (6:3, 6:4). Ruskinja je odolijevala sat i 20 minuta i samo tucet osvojenih poena naöe 16-godišnjakinje ne daju realan odnos viđenog u ovom meču (Zagrepčanka je iskoristila samo 4 od 12 break-lopti).

U osmini finala Silvija Njirić igra protiv osme nositeljice Rumunjke Elene Bogdan, a Ajla Tomljanović protiv Peruanke Biance Botto (12. nositeljicu Oliviju Rogowsku dobila 9:7 nakon što je u trećem setu izvukla 3:5).

Roland Garros, 2. kolo juniorki:
TOMLJANOVIĆ (Hrvatska, 6) - Krunić (Srbija) 6:2, 6:2, NJIRIĆ (Hrvatska, 11) - Salnjikova (Rusija) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!