Košarka

Anzulović pred obranom naslova

Branimir Korać • četvrtak, 04.06.2009.
Anzulović pred obranom naslova
Foto: Davor Sajko

U finalu belgijskog doigravanja Charleroi je upisao i drugu pobjedu protiv Dexije iz Monsa i poveo s 2-0. Ukoliko slave na svom parketu u subotu, obranit će naslov prvaka Belgije...

Dražen Anzulović nastavlja sa Charleroijem dominaciju u belgijskoj košarci. U finalnoj seriji poveli su s 2-0 protiv Dexije iz Monsa nakon što su slavili na gostovanju 82:72 i na taj način osigurali dvije meč lopte. Prvu priliku za obranu naslova dobit će već u subotu kada je u Charleroiju na rasporedu treća utakmica finala doigravanja.

Druga utakmica riješena je u posljednjoj četvrtini nakon što su obje momčadi bezuspješno pokušavale odvojit se tijekom svih 30 minuta. U posljednjoj dionici Charleroi radi seriju 15:2 i bježi na 79:65 nakon čega je pitanje pobjednika riješeno.

Kod pobjednika najbolji su bili Matt Walsh s 21 poenom i šest skokova te Jerry Johnson s 14 poena i sedam asistencija. Pankracije Barać za 20 minuta ubacio je sedam poena uz dva skoka, a Jure Lalić za deset minuta napravio je pet prekršaja i ubacio isto toliko poena. Kod poraženih Caleb Green ubacio je 23 poena uz pet skokova, a Ben Ebong dodao je 11 skokova.

Belgijsko doigravanje, finale:
Dexia Mons Hainaut - Spirou Basket Charleroi 72:82 (0-2).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!