Košarka

Armani uvjerljivo do finala

Vedran Babić • četvrtak, 04.06.2009.
Armani uvjerljivo do finala
Foto: Nikola Movrić

Nakon što su prve tri utakmice polufinalne serije između Armanija i Angelica protekle u veoma poravnatom tonu, četvrta je bila sasvim drukčija. Armani je u gostima slavio s 89:68 i s ukupnih 3-1 izborio finalni obračun s Montepaschijem...

Po prvi put od sezone 2004./2005. momčad Armani Jeansa nastupit će u finalu prvenstva Italije. Te sezone poražena je od sadašnjeg GMAC-a iz Bologne, koji će dogodine sudjelovati u Drugoj ligi.

Šestoplasirana momčad regularnog dijela prvenstva odmjerit će snage s dvostrukim braniteljem naslova Montepaschijem, koji je u sezoni ukupno poražen samo jednom, i to upravo od spomenutog GMAC-a.

Pobjedonosni treći bod Armani je protiv Angelica osigurao ponajviše zahvaljujući sjajnom izdanju u drugom poluvremenu. U tih 20 minuta Armani je zabio 51 koš, a primio 36. Armani je prvo poluvrijeme završio serijom 10-3 za vodstvo 38:32, da bi u nastavku već krajem treće četvrtine poveo 60:41.

Utakmica je u toj fazi već praktički bila riješena, a slomljeni domaćini nisu imali snage za povratak ili barem za stvaranje rezultatske neizvjesnosti.

Najefikasniji igrač gostujuće momčadi bio je Thomas Jobey s 23 koša, a pratio ga je s 19 koševa i sedam skokova Maurice Taylor. Kod Angelica Pietro Aradori je ubacio 15, a Valerio Spineli, junak prošle utakmice, 14 poena.

U finalu doigravanja Montepaschi će tražiti svoj treći uzastopni naslov prvaka Italije i četvrti u zadnjih šest godina dok je Armani u lovu na svoj 26. naslov, ali prvi od 1996. godine.

Lega A Basket, polufinale doigravanja: Angelico - Armani Jeans 68:89 (1-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!